ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανταλλαγή «φιλοφρονήσεων» Σαμαρά-Καραμανλή

Ανταλλαγή «φιλοφρονήσεων» Σαμαρά-Καραμανλή

Το στοίχημα της συσπείρωσης προσπαθεί, μέχρι τέλους, να πετύχει η ΝΔ. Σε βασικό «όπλο» ενίσχυσης των δυνάμεών της, έχει μάλιστα μετατραπεί ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Ο τέως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην πρώτη γραμμή της μάχης, στέλνοντας το μήνυμα της «πανστρατιάς». Μάλιστα εχθές, φθάνοντας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραβρεθεί στην ανοιχτή συγκέντρωση του Αντώνη Σαμαρά, προέβη στην τρίτη κατά σειρά δήλωσή στήριξης της ΝΔ και της ηγεσίας, λέγοντας κατά λέξη: «Είμαι εδώ για να ενισχύσουμε όλοι την προσπάθεια της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά. Την παράταξη που αγαπάμε, την παράταξη την οποία πιστεύουμε, την παράταξη την οποία στηρίζουμε τις ελπίδες μας για το μέλλον του τόπου».

Από πλευράς του, ο Αντώνης Σαμαράς, φρόντισε να «ξεπληρώσει την υποχρέωση», κάνοντας με τη σειρά του, θετική προσωπική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή. «Είμαστε η Παράταξη που είπε όχι - και δεν θα δεχθεί ποτέ - την παραχάραξη της Ιστορίας της Μακεδονίας μας. Είμαστε η Παράταξη που, με τον Κώστα Καραμανλή, είπε όχι στο Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο. Είμαστε η Παράταξη που πάντα βάζει αδιαπραγμάτευτα πρώτα την πατρίδα και τίποτα άλλο!», η χαρακτηριστική αποστροφή αβροφροσύνης.

Η επανεμφάνιση Καραμανλή, μπορεί να μην έκανε τόσο θόρυβο όσο κάποιοι ίσως ανέμεναν, μετά από 2,5 χρόνια παρατεταμένης αφωνίας, ωστόσο στη Συγγρού εκτιμούν πως λειτουργεί θετικά για ένα κομμάτι των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματος. Άλλωστε, η δημοτικότητα του πρώην πρωθυπουργού παραμένει υψηλή παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει θελήσει να απαντήσει στην ουσία της κριτικής που έχει δεχτεί για το διάστημα το οποίο ήταν στην εξουσία. Από την άλλη, το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, υπενθυμίζει την απήχηση του στους ψηφοφόρους του κέντρου, εκτιμώντας πως η παρουσία του, δίνει πόντους στο κόμμα και δύναται να συμβάλλει σε ένα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να παραστεί και στην αποψινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου.