ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ.Παπαρήγα: Τα αποτελέσματα δείχνουν ανατροπή σκηνικού

Αλ.Παπαρήγα: Τα αποτελέσματα δείχνουν ανατροπή σκηνικού

Οδεύουμε σε μια μεταβατική φάση όπου θα επιχειρηθεί η δημιουργία ενός νέου σκηνικού με νέα πρόσωπα και νέα σχήματα εκτίμησε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, τα αποτελέσματα δείχνουν «ανατροπή του γνωστού μας πολιτικού σκηνικού», καθώς θα διακοπεί το σύστημα εναλλαγής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ το επόμενο διάστημα, θα επιχειρηθεί μεταμφίεση του πολιτικού συστήματος.

«Θα επιχειρηθεί να σχηματιστεί μια κυβέρνηση είτε οικουμενική είτε εθνικής ενότητας, με στόχο να μη δημιουργηθεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα αλλαγής», σημείωσε η κ. Παπαρήγα, που κάλεσε τα μέλη του κόμματος να βρεθούν τις επόμενες ημέρες στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

«Το ΚΚΕ έχει μία μικρή άνοδο. Σαφώς και θα θέλαμε μία μεγαλύτερη άνοδο. Δεν είχαμε αυταπάτες όμως ότι το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ ήταν δυνατό να φτάσει σε ύψη» υποστήριξε, ενώ παρέπεμψε στις εκτιμήσεις της κεντρικής επιτροπής για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Επίσης, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα να πρωτοστατήσουν στους αγώνες του κόμματος και να δώσουν νέα ορμή και μαζικότητα στον αγώνα.

«Καλούμε το λαό να μην παραπλανηθεί από τη μεταμφίεση του πολιτικού συστήματος», ανέφερε, εκτιμώντας ότι θα ωριμάσουν ανατροπές στην εθνική συνείδηση και θα δημιουργηθεί ένα κίνημα παλλαϊκής ανατροπής, που δεν θα απέχει από τις θέσεις του ΚΚΕ.

Η κ. Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε την αρνητική απάντηση του ΚΚΕ στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία, τονίζοντας ότι «τέτοιο ΚΚΕ δεν το χρειάζεται ο λαός».