ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Μεθοδευμένες από την Ελλάδα οι δηλώσεις Μπαρόζο

Δραγασάκης: Μεθοδευμένες από την Ελλάδα οι δηλώσεις Μπαρόζο

Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του βουλευτή κ. Γιάννη Δραγασάκη, οποίος υποστήριξε ότι εγχώριες δυνάμεις μεθόδευαν τις δηλώσεις Μπαρόζο για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

«Εγχώριες δυνάμεις ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον κ. Μπαρόζο και τον προετοίμαζαν, μόλις λάβει την επιστολή Τσίπρα, να βγει και να κάνει δηλώσεις ότι μετά την επιστολή αυτή η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει στο ευρώ» κατήγγειλε, ο κ. Δραγασάκης.

«Θα είναι καταστροφή το να εφαρμοστούν τα μέτρα του Ιουνίου», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «κάθε περαιτέρω μέτρο που επιδεινώνει την ύφεση, έχει πολλαπλασιαστικά καταστροφικά αποτελέσματα».

Ακόμη ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους, «δηλαδή, να βγούμε και μονομερώς να πούμε ότι διαγράφουμε το χρέος. Αυτό που θα γίνει είναι μια επαναδιαπραγμάτευση, ένα πλαίσιο διαφορετικό μέσα στο οποίο θα θέσουμε τους δικούς μας στόχους».

Σχετικά με την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι αυτή «θα είναι κυβέρνηση που θα μας κάνει συνένοχους σε αδιέξοδη πολιτική.

Διαβάστε επίσης: Μπαρόζο: «Καμία επαναδιαπραγμάτευση του δημοσιονομικού συμφώνου»