ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στο Newsbomb.gr από τη ΔΕΘ: «Ηθική υποχρέωση να δώσουμε τα αναδρομικά στους συνταξιούχους»

Τσίπρας στο Newsbomb.gr από τη ΔΕΘ: «Ηθική υποχρέωση να δώσουμε τα αναδρομικά στους συνταξιούχους»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προανήγγειλε, σε ερώτηση του Newsbomb.gr στη ΔΕΘ, την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους αλλά και την επαναφορά της 13ης σύνταξης.

Την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους αλλά και την επαναφορά της 13ης σύνταξης, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ σε ερώτηση του Newsbomb.gr.

«Μετά τη μεσαία τάξη, η μεγαλύτερη εξαπάτηση του κ. Μητσοτάκη έγινε στους συνταξιούχους. Ήταν αυτοί που είχαν αρχίσει να υιοθετούν το αφήγημα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τις περικοπές που έγιναν την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά μέσα από την προσπάθεια παραποίησης της αλήθειας από τα ΜΜΕ και την προπαγάνδα της αντιπολίτευσης που με κατηγόρησε ότι πούλησα τη Μακεδονία για τις συντάξεις.

Οι συνταξιούχοι δέχθηκαν, πίστεψαν, πως με κυβέρνηση ΝΔ θα δουν αύξηση απολαβών. Με το καλημέρα είχαμε την κατάργηση της 13ης σύνταξης του 2019, που για το 50% των συνταξιούχων ήταν πράγματι μια ακόμα σύνταξη, για τους υπόλοιπους είχε κλιμακωτή διάρθρωση αλλά ήταν σημαντική ενίσχυση, την οποία κατήργησε. Είχαμε τον τριπλασιασμό των εκκρεμών συντάξεων από όσες παρέλαβε. Είχε ψίχουλα ή καθόλου επιδόματα κάθε τέλος του χρόνου, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ κάθε πλεόνασμα του προϋπολογισμού πήγαινε κυρίως στους συνταξιούχους και τη μεγάλη κοροϊδία των αναδρομικών. Έταξαν ότι θα τα πάρουν όλοι, αλλά νομοθέτησαν ότι θα τα πάρουν όσοι είχαν υψηλές συντάξεις και σε όσους έκαναν προσφυγές, επισήμως η κυβέρνηση ως κοινώς απατεώνας τους είπε ότι θα πάρουν όλοι τα ίδια. Σήμερα αντί για 1 εκατ. συνταξιούχοι, δικαιούνται αναδρομικά 300.000.

Αυτή η πολιτική απάτη απέναντι στους συνταξιούχους είναι κρίσιμη για εμάς. Τους λέμε κοιτώντας τους στα μάτια ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη νέα γενιά και τις παραγωγικές ηλικίες, αλλά δεν μπορούμε να σας πετάξουμε στον δρόμο. Για αυτό θα δώσουμε τα αναδρομικά σε τρεις ετήσιες δόσεις, θα επαναφέρουμε τη 13η σύνταξη και οι αυξήσεις που τώρα τάζει ο κ. Μητσοτάκης για την 1/1/2023 είναι νόμος του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως θα παραμείνουν. Κι αυτό είναι κάτι σαν τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Οι αυξήσεις είναι κατά 50% του δείκτη τιμών και κατά 50% του δείκτη ανάγκης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο Newsbomb.gr.