ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρακολουθήσεις: Ο Τσίπρας τα λέει στους Ευρωπαίους για να τα μεταφέρουν στην Αθήνα

Παρακολουθήσεις: Ο Τσίπρας τα λέει στους Ευρωπαίους για να τα μεταφέρουν στην Αθήνα

Τα θέματα που αφορούν στο Κράτος Δικαίου, με έμφαση στις παρακολουθήσεις, την ελευθεροτυπία, αλλά και στη Δικαιοσύνη, έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στους Ευρωπαίους παράγοντες που συνάντησε κατά την επίσκεψη του στις Βρυξέλλες.

Με δεδομένο ότι η συνάντηση με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν και επίτροπο Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα, πραγματοποιήθηκε την παραμονή της επίσκεψης της τελευταίας στην Αθήνα, καθίσταται σαφές πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να μεταφέρει την δική του εκτίμηση για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Όπως μεταφέρουν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδειξε να έχει πλήρη εικόνα για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ευρώπη είναι ιδιαίτερα «ευαίσθητη» σε θέματα όπως είναι οι παρακολουθήσεις. Πόσο δε μάλλον, όταν αυτά αφορούν δημοσιογράφους και «δικούς τους» ανθρώπους, όπως είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο ότι η κ.Γιούροβα θα βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα, όπου και θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γιάννη Οικονόμου και τον Κωνσταντίνο Τσιάρα, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα συζήτησε με τον αρχηγό της αξιωματικής, οφείλεται και το ενημερωτικό σημείωμα που έβγαλα για την εν λόγω συνάντηση ο εκπρόσωπος της.

Η Κουμουνδούρου το εξέλαβε ως «προειδοποίηση» της αντιπροέδρου της Κομισιόν προς την κυβερνητική πλευρά – αν και η ανακοίνωση ήταν πολύ προσεκτικά γραμμένη.

Πάντως, δεν είναι μόνο η κ.Γιούροβα που θα έρθει στην Αθήνα για να ασχοληθεί με θέματα Κράτους Δικαίου. Στις αρχές Νοέμβρη θα επισκεφτεί τη χώρα μας και αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να μελετήσει το θέμα των υποκλοπών.

Ούτε κουβέντα με Ανδρουλάκη

Ένα ακόμα σημείο του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες που αναμένονταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ήταν η συνύπαρξη του με τον Νίκο Ανδρουλάκη, στην εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μανώλη Γλεζου και στα εγκαίνια της αίθουσας «Μανώλης Γλεζος» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb.gr, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν αντάλλαξαν ούτε χειραψία. Όχι γιατί είναι αγενείς ή επειδή αντιπαθεί ο ένας τον άλλον, αλλά για λόγους… πρακτικούς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφτασε καθυστερημένα στην εκδήλωση - λόγω των υποχρεώσεων του ως ευρωβουλευτής. Παράλληλα, επειδή υπάρχει η γνωστή δυσκολία του στις μετακινήσεις εξαιτίας του πρόσφατου τραυματισμού που είχε στο γόνατο, οι διοργανωτές τον έβαλαν να καθίσει άνετα μεν, αλλά στην άλλη άκρη της αίθουσας από αυτή που βρίσκονταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και επειδή ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε και άλλες υποχρεώσεις, αναγκάστηκε να αποχωρήσει πριν το τέλος της τελετής, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που έμεινε μέχρι το τέλος.

Όσοι περίμεναν να βγει είδηση από τη συνύπαρξη των δύο ανδρών, θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα…