ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωστής Χατζηδάκης: Νέα Δημοκρατία, 48 χρόνια το κόμμα των μεγάλων εθνικών επιλογών

Κωστής Χατζηδάκης: Νέα Δημοκρατία, 48 χρόνια το κόμμα των μεγάλων εθνικών επιλογών
O Κωστής Χατζηδάκης για την επέτειο 48 χρόνων της Νέας Δημοκρατίας
Intime / φωτογραφία αρχείου

Ο υπουργός εργασίας αναφέρθηκε στην επέτειο 48 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι είναι «το κόμμα που βρέθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Για τα 48 χρόνια ύπαρξης της Νέας Δημοκρατίας έκανε ανάρτηση ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Στις 4 Οκτωβρίου 1974, 48 χρόνια πριν, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία. Και στηριζόμενος στη Νέα Δημοκρατία, ενώ «παρέλαβε χάος, έφτιαξε κράτος»! Η Νέα Δημοκρατία, χωρίς να διεκδικεί το αλάθητο, παρέμεινε πάντα το κόμμα των μεγάλων εθνικών επιλογών. Των επιλογών που έστω και με καθυστέρηση και κακέκτυπες αντιγραφές ακολούθησαν οι αντίπαλοί της (Ευρώπη, ΝΑΤΟ, ελεύθερη οικονομία). Το κόμμα που βρέθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικεφαλής, δίνουμε σήμερα τη μάχη για μια Ελλάδα ισχυρή. Στην οικονομία και στο διεθνή μας περίγυρο. Με γνώμονα τις ίδιες αρχές: σοβαρότητα, υπευθυνότητα και αλήθεια. Προσαρμόζοντας παράλληλα την πολιτική μας απέναντι στις νέες διεθνείς οικονομικές και τεχνολογικές συνθήκες. Όπως το έλεγε και η Ιδρυτική Διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας. Αυτές είναι οι παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας απέναντι στους Έλληνες πολίτες.