ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργανωμένη κυβερνητική επίθεση με fake news καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Οργανωμένη κυβερνητική επίθεση με fake news καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για μια συντονισμένη επίθεση με τη χρήση ψευδών πληροφοριών από την κυβερνητική πλευρά και τις παραφυάδες της, με αφορμή το νομικό πλαίσιο για τις υποθέσεις βιασμών ανηλίκων, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τις τελευταίες μέρες υπήρξε μια στρατηγική fake news από πλευράς της ΝΔ, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το βιασμό πλημμέλημα –πράγμα που είναι ψέμα- ή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε το άρθρο που προβλέπει ισόβια για τους βιαστές ανηλίκων, κάτι που επίσης δεν ισχύει, το ψηφίσαμε», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι «Naftemporiki TV», συμπλήρωσε ότι το κόμμα του ως κυβέρνηση, ήταν εκείνο που προέβλεψε στον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε για πρώτη φορά ότι το σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός.
Ο πρώτος κυβερνητικός παράγοντας που πήρε τη σκυτάλη από τα «γαλάζια» τρολ και ξεκίνησε αυτή τη διαδικτυακή εκστρατεία, ήταν ο Γιώργος Κουμουτσάκος, που έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα πως «Όλοι αισθανόμαστε αποτροπιασμό και μεγάλο θυμό! Πάλι καλά που το ανθρωπόμορφο τέρας του Κολωνού, θα δικαστεί για κακούργημα και όχι για πλημμέλημα όπως θα ίσχυε με τον νόμο το ΣΥΡΙΖΑ».

Λίγη ώρα αργότερα και αφού κατάλαβε πως αυτό που έγραψε ήταν ψευδές, καθώς ο βιασμός ήταν και παρέμεινε κακούργημα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατέβασε την ανάρτηση του, χωρίς ωστόσο να ζητήσει συγνώμη για το ψέμα του.

Ακολούθησε ο Ανδρέας Λοβέρδος -τον οποίο στην Κουμουνδούρου κατονομάζουν ως «παραφυάδα της κυβέρνησης», ο οποίος στα κοινωνικά δίκτυα υπενθύμισε ότι αυτός ψήφισε τον Ποινικό Κώδικα της κυβέρνησης, αναρωτώμενος πως γίνεται «κάποιοι να μην ψηφίζουν την αύξηση των ποινών» για τους βιαστές ανηλίκων, φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, αποδείχθηκε πως και αυτό που έγραψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άνηκε στη σφαίρα της φαντασίας του, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ναι μεν είχε καταψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής, είχε όμως ψηφίσει τα συγκεκριμένα άρθρα.

Ο Λοβέρδος συνέχισε τις επιθέσεις εναντίον της Κουμουνδούρου, υποστηρίζοντας πως επί δικής του θητείας στο υπουργείο Παιδείας, είχε νομοθετήσει να απομακρύνονται από τα σχολεία οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται σε υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων, κάτι που κατάργησε η κυβέρνηση Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις

Οικονόμου για F-16: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και το Anadolu είδαν ως τελεσίδικη την απόφαση της Γερουσίας

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι Αρχές να δώσουν άμεσα τα στοιχεία των 213 βιαστών και υποψήφιων βιαστών της 12χρονης»

ΣΥΡΙΖΑ: Η Τουρκία επιβραβεύεται με την απόφαση της Γερουσίας για τα F-16