ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλάζει στρατηγική ο Μητσοτάκης: «Αντίπαλος τα προβλήματα του κόσμου»

Αλλάζει στρατηγική ο Μητσοτάκης: «Αντίπαλος τα προβλήματα του κόσμου»
Eurokinissi

«Δεν ασχολούμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ», η… γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη – Αλλάζει στρατηγική ο πρωθυπουργός ενόψει των επικείμενων εκλογών – «Αντίπαλός μας τα προβλήματα του κόσμου» είπε ο αρχηγός της ΝΔ στις τοπικές οργανώσεις

 

Από την ομιλία του πρωθυπουργού στις τοπικές οργανώσεις ΝΟΔΕ, των Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας προκύπτουν αρκετά ασφαλή συμπεράσματα για την στρατηγική που θα χαράξει η γαλάζια παράταξη μέχρι τις κάλπες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στα τοπικά στελέχη τη γραμμή του κόμματος για να ξέρουν πώς θα κινηθούν την επόμενη μέρα στη μάχη που πρέπει να γίνει πόρτα - πόρτα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Ένα εκ των βασικών ζητημάτων που έθεσε ο αρχηγός της ΝΔ είναι ότι δεν ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα μπει δηλαδή στη διαδικασία της σύγκρισης και επιχειρεί ουσιαστικά μια υποβάθμιση του αντιπάλου του. «Βλέπετε ότι αφιέρωσα ελάχιστο χρόνο στο να μιλήσω για τον ΣΥΡΙΖΑ. Διότι τελικά δεν αποζητούμε τη σύγκριση και το να είμαστε απλά καλύτεροι από έναν αντίπαλο ο οποίος θεωρούμε -και δικαίως- ότι τα έκανε θάλασσα τα τέσσερα χρόνια που κυβέρνησε και δεν άλλαξε καθόλου τα τέσσερα χρόνια που έμεινε στην αντιπολίτευση. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το μέτρο σύγκρισής μας. Αναμετριόμαστε με τα προβλήματα και με τις απαιτήσεις των πολιτών μας, ακούμε τους πολίτες και για το έργο μας μιλάμε με την απαραίτητη σεμνότητα, διότι αναγνωρίζουμε ότι μπορεί να έχουμε πετύχει πολλά, υπάρχουν όμως ακόμα πάρα πολλά τα οποία πρέπει να γίνουν», είπε ο Κ. Μητσοτάκης χωρίς να αναφέρει ούτε μια φορά το όνομα Αλέξης Τσίπρας.

Όχι στην αλαζονεία

Ταυτόχρονα στάθηκε αρκετά στο θέμα της αλαζονείας, λέγοντας ότι υπάρχει μια «λεπτή γραμμή» μεταξύ του να είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας και να είμαστε αλαζόνες και να θεωρούμε τους εαυτούς μας περίπου αναντικατάστατους. «Πρέπει να είμαστε πάντα από τη σωστή πλευρά αυτής της γραμμής. Μόνο έτσι θα πείσουμε τους πολίτες, και ειδικά τους πιο καχύποπτους, ότι πράγματι η Νέα Δημοκρατία αξίζει να μπορέσει να συνεχίσει αυτό το σπουδαίο έργο το οποίο μέχρι στιγμής έχει ξεκινήσει. Και αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο επιμένουμε στις επόμενες εκλογές να μιλούμε για την ανάγκη μιας αυτοδύναμης Ελλάδος, όχι απλά μιας αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας» είπε.

Focus στην αυτοδυναμία

Την αυτοδυναμία έθεσε ως στόχο στις επόμενες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς όπως τόνισε την επόμενη μέρα η χώρα θα χρειαστεί σταθερότητα και ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων. Όπως είπε ο πρωθυπουργός στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου των Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας η παράταξη έχει αποδείξει «ότι μπορούμε να διαχειριστούμε κρίσεις και μπορούμε να οδηγήσουμε το σκάφος της πατρίδας μας με ασφάλεια στα ταραγμένα νερά μιας παγκόσμιας γεωπολιτικής πραγματικότητας η οποία, δυστυχώς, συνέχεια αλλάζει».

Για άλλη μια φορά επανέλαβε την ανάγκη οι υπουργοί του να βρίσκονται σε επαφή με την κοινωνία και τη βάση του κόμματος. «Έχω ζητήσει -και σε αυτό ανταποκρίνονται οι Υπουργοί μας- να μην υπάρχει κυβερνητικό κλιμάκιο το οποίο να πηγαίνει στην περιφέρεια και να μην συναντιέται μαζί σας, να μην συναντιέται με το κόμμα», ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει συγκεκριμένα για τρεις ανθρώπους: Τον Γιάννη Μπρατάκο, τον Παύλο Μαρινάκη και τον Στέλιο Κονταδάκη. Η αναφορά του αυτή είχε συγκεκριμένη εσωτερική στόχευση αφού και οι τρεις είναι οι πιο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.

«Αυτόν τον αγώνα, λοιπόν, φίλες και φίλοι, σας διαβεβαιώνω ότι θα τον δώσουμε όλοι μαζί. Με το κόμμα, αγαπητέ Παύλο, αγαπητέ Στέλιο, αγαπητέ Γιάννη, μπροστάρη σε αυτήν την προσπάθεια. Ξέρετε, για εμένα, όταν πηγαίνω περιοδείες είναι μια ανακούφιση, είναι μια αίσθηση σιγουριάς να γνωρίζω ότι η προετοιμασία έχει γίνει σωστά. Ότι τα κομματικά μας στελέχη έχουν κάνει την κινητοποίηση που πρέπει και ότι το κόμμα την κρίσιμη στιγμή -και η πιο κρίσιμη μάχη είναι πάντα η μάχη της κάλπης- θα είναι εκεί. Θα είναι μπροστάρης, θα βάλει πλάτη, θα κάνει τα εύκολα, θα κάνει τα δύσκολα και τελικά το κόμμα είναι αυτό το οποίο θα μας οδηγήσει σε μία ακόμα μεγάλη εκλογική νίκη».

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα Μητσοτάκη στην κομματική βάση της ΝΔ: Στόχος μας η αυτοδυναμία

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έτοιμη να στείλει άμεσα βοήθεια στην Τουρκία

Μητσοτάκης: Οι νέες αυξήσεις θα καλύψουν το 95% των συνταξιούχων