ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΣΥ: Η πολιτική Μητσοτάκη βουλιάζει τη χώρα στην αδικία

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΣΥ: Η πολιτική Μητσοτάκη βουλιάζει τη χώρα στην αδικία

«Πώς μπορούμε να μιλάμε για ασφάλεια σε μία κοινωνία που χωρίς χρήματα δεν έχεις πρόσβαση στην υγεία;» γράφει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Για «υγειονομική φτώχεια» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανάρτησης του εκπροσώπου Νάσου Ηλιόπουλου. Η ανάρτηση αναφέρεται στο ΕΣΥ και στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης.

Η ανάρτηση:

Πώς μπορούμε να μιλάμε για ασφάλεια σε μία κοινωνία που χωρίς χρήματα δεν έχεις πρόσβαση στην υγεία;

Πριν λίγα χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε θεσπίσει την καθολική πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Ήταν μία κίνηση δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ασφάλειας. Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί την αποκλειστική απασχόληση των ιατρών στο ΕΣΥ και άρα ανοίγει με τον νόμο την πόρτα έτσι ώστε οι ασθενείς να πληρώνουν για υπηρεσίες που μέχρι σήμερα παρείχε το δημόσιο σύστημα.

Μία από τις πιο τρομακτικές μορφές φτώχειας είναι η υγειονομική φτώχεια. Να μην μπορείς να καλύψεις δηλαδή υγειονομικές σου ανάγκες.

Ο δείκτης ακάλυπτων υγειονομικών αναγκών στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη έχει ξεπεράσει το 25% και η τάση είναι για το 30%. Το 2019 αυτός ο δείκτης ήταν μόλις στο 8%.

Η πολιτική Μητσοτάκη βουλιάζει τη χώρα στην αδικία, οι ανισότητες και η φτώχεια αυξάνονται. Δουλειά τους δεν είναι να νιώσουν και να υποστηρίξουν τους πολίτες αλλά να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μεγάλων συμφερόντων για τα οποία δουλεύουν.

Το ίδιο κάνουν στην ενέργεια, στα εργασιακά, στην παιδεία. Στο δικό μας χέρι είναι να μην επιτρέψουμε η Ελλάδα να γυρίσει κοινωνικά αλλά και σε όρους δημοκρατίας στην δεκαετία του 50 και του 60. Να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματα μας και όχι έναν σύγχρονο σκοταδισμό.

Για να νικήσει η ζωή!

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Κιβωτός του Κόσμου: Πυρά Σπίρτζη για το δημοσίευμα ότι η ΕΛΑΣ γνώριζε από τον Αύγουστο

ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκαλύψεις Dodumento: Να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Αφού «μυρίζει» εκλογές, ας τις προκηρύξει