ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είστε κατηγορούμενοι, όχι κατήγοροι» - Τι θα πει ο Τσίπρας στη Βουλή

«Είστε κατηγορούμενοι, όχι κατήγοροι» - Τι θα πει ο Τσίπρας στη Βουλή

Ένα δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσωπικά, για την υπόθεση των υποκλοπών, αναμένεται να απευθύνει, σήμερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας, ο Αλέξης Τσίπρας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα κατονομάσει τον πρωθυπουργό ως «επικεφαλής του παρακρατικού μηχανισμού» που δρούσε στην ΕΥΠ.

Η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης που κατέθεσε την Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διεξάγεται σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφέρουν ότι μοιάζει με μια «πρόβα» της προεκλογικής περιόδου, στην οποία -ατύπως- έχουμε εισέλθει εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Περιγράφοντας τα όσα συμβαίνουν στο Κοινοβούλιο τα τελευταία εικοσιτετράωρα, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κάνουν λόγο για ένα «κατενάτσιο» από την πλευρά της πλειοψηφίας. Όπως αναφέρουν, οι κυβερνητικοί ομιλητές επιχειρούν με κάθε τρόπο να πετάξουν «τη μπάλα στην εξέδρα», αποφεύγοντας να τοποθετηθούν στο θέμα για το οποίο κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας. Τις παρακολουθήσεις.

«Καταφεύγουν στα ψέματα και τη λάσπη, γιατί αλλιώς θα πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί υπερασπίζονται τον ωτακουστή, Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε στο Newsbomb.gr, ένας εκ των στενότερων συνεργατών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας τη στάση των βουλευτών της συμπολίτευσης.
«Σήμερα, όμως, θα τελειώσουν τα αστεία», συμπλήρωσε το ίδιο πρόσωπο. Και αυτό γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του, θα βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση και θα ζητήσει απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θα υπογραμμίσει πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησης του δεν βρίσκονται στο Κοινοβούλιο ως «κατήγοροι», αλλά ως «κατηγορούμενοι». Εκείνοι θα πρέπει να απολογηθούν για τα πεπραγμένα τους. Για την παρακολούθηση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργών, βουλευτών, ευρωβουλευτών και δημοσιογράφων.

Για τις σχέσεις τους με τα πρόσωπα και τις εταιρίες που διακινούν τα παράνομα λογισμικά παρακολούθησης. Για την καταπάτηση του Συντάγματος, των ατομικών ελευθεριών και για την βαθύτατη προσβολή της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκείνος που θα πρέπει να εξηγήσει γιατί πήρε την ΕΥΠ υπό τον έλεγχο του. Γιατί προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποτρέψει τις έρευνες.

Αυτά και πολλά άλλα θα περιλαμβάνει το «κατηγορώ» που θα απευθύνει εναντίον του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας, με τους συνεργάτες του να υπογραμμίζουν ότι «φως θα νικήσει το σκοτάδι» και πως η υπόθεση θα ανοίξει ξανά διάπλατα, από την επόμενη Βουλή, στην οποία θα υπάρχει προοδευτική πλειοψηφία.