ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Στις εκλογές θα είστε ξανά αντιπολίτευση

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Στις εκλογές θα είστε ξανά αντιπολίτευση

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να ανεβάζει μόνο ένα έργο: Να σπιλώνει τη χώρα, να λέει ψέματα»

Στην αντεπίθεση πέρασε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στα πυρά που είχε εξαπολύσει νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Επιτέλους ο κ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε να έρθει στη Βουλή να αντιπαραταθούμε. Πέντε μήνες σας ζητώ να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και έστειλε μήνυμα στην αξιωματική αντιπολίτευση για τις εκλογές:

«Έρχεται νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές που έρχονται. Η εκτίμησή μου είναι ότι οι πολίτες θα σας στείλουν πάλι στην αντιπολίτευση. Οι πολίτες δεν ξεχνούν και τιμωρούν».

Μάλιστα, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, «ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να ανεβάζει μόνο ένα έργο: Να σπιλώνει τη χώρα, να λέει ψέματα. Εξαπολύσατε προσωπικές ύβρεις εναντίον μου. Ξεπεράσατε σήμερα τον εαυτό σας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και στη φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «Ένοχος ή βλαξ», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τη φράση είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ο εκδότης της Ελευθεροτυπίας, Κίτσος Τεγόπουλος. Καταλαβαίνω γιατί το κάνετε, γιατί επιλέγετε να ανεβάζετε τα ντεσιμπέλ».

Αναφερόμενος στις «μαύρες σακούλες», είπε «από τα pampers πήγαμε στις σακούλες».

«Δεν έχω πάθει αφωνία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη νέα λειτουργία της ΕΥΠ. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας ήθελε να στήσει ένα κατασκοπευτικό θρίλερ στα μέτρα του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ρώτησε: «Υπήρχαν ονόματα στην επιστολή του κ. Ράμμου;», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά: «Είστε κατηγορούμενοι, όχι κατήγοροι». Ο πρωθυπουργός, πάντως, είπε ότι η επιστολή του κ. Ράμμου δεν έχει ονόματα.

Κλιμακώνοντας τα πυρά του, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «για το μέλλον του τόπου για τις προσδοκίες και τις αγωνίες των πολιτών για τη θέση της Ελλάδος σε αυτό το δύσκολο και επικίνδυνο κόσμο δεν έχετε να πείτε απολύτως τίποτα. Ούτε σήμερα μας είπατε τίποτα για το τι θέλετε να κάνετε την επόμενη τετραετία. Έχετε ένα πρόσθετο πρόβλημα, δεν μπορείτε να μιλήσετε όχι μόνο για το μέλλον αλλά ούτε για το παρελθόν σας διότι αυτό ακόμα σας καταδιώκει και πράγματι μοιάζει ειρωνικό το γεγονός ότι διαλέξατε την 25η Ιανουαρίου για να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας διότι συμπίπτει με την στιγμή που το 2015 ο κ. Τσίπρας έγινε κατά πρώτη φορά και κατά την εκτίμησή μου τελευταία πρωθυπουργός».

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κάνατε κωλοτούμπα με το δημοψήφισμα του 2015

«Εσείς που επικαλείστε το Σύνταγμα και το κράτος δικαίου κάνατε την κωλοτούμπα με το δημοψήφισμα του 2015. Ύστερα ακολούθησε μια αλυσίδα από δεκάδες περικοπές με μισθούς και συντάξεις πολλούς δυσβάστακτους φόρους που διέλυσαν την μεσαία τάξη. Η επιλογή σας να καταθέσετε αυτή την πρόταση μομφής αυτή τη συγκεκριμένη μέρα ήταν δίπλα ατυχής. Καθώς φρόντισε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την ανακοίνωση και μάλιστα με επίκεντρο την ΕΥΠ και τις ένοπλες δυνάμεις την ίδια μέρα που στην Τουρκία συνεδρίαζε το συμβούλιο εθνικής άμυνας της χώρας. Έτσι για μία ακόμη φορά όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση έγιναν πρωτοσέλιδα μόνο στην Άγκυρα», υποστήριξε.

«Αναλάβαμε πολιτικές ευθύνες, αλλάξαμε πρόσωπα, ψηφίσαμε σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ, χωρίς να διαλύσουμε μια κρίσιμη για την εθνική ασφάλεια. (…) Τη δράση της θα ελέγχουν 2 δικαστές, θα αποκτήσει υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου», τόνισε και ισχυρίστηκε πως: «οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις έγιναν πρώτα στα δικά σας ΜΜΕ. Βγήκατε από την ΑΔΑΕ με έναν φάκελο που έγραφε απόρρητο και τον κάνατε φέιγ βολάν, αλλά δεν μας απαντήσατε, εάν στην επιστολή που σας ενεχυρίασε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ εάν υπήρχαν τα ονόματα που μας είπατε. Υπήρχαν ή δεν υπήρχαν; Αν δεν υπήρχαν τα ονόματα τότε παραπλανάτε το Κοινοβούλιο. Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος στην επιστολή που έλαβα από τον κ. Ράμμο πως ονόματα δεν υπήρχαν. Τότε, ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σε εσάς;».

Μητσοτάκης: Οι επισυνδέσεις ήταν νόμιμες

«Ο φάκελος, που παραλάβατε, περιλαμβάνει τοποθετήσεις για τη νομιμότητα των επισυνδέσεων;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και απάντησε από το βήμα της Βουλής: «Οι επισυνδέσεις αυτές ήταν νόμιμες».

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός: «Αν δεν υπήρχαν ονόματα στην επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, τότε παραπλανάτε το ελληνικό Κοινοβούλιο και μετά βεβαιότητας λέω ότι στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν, κ.Τσίπρα».

«Θα σας ρωτήσω αν παρακολουθούσατε εσείς κρατικούς λειτουργούς», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας: «Όσα επικαλούνται οι βουλευτές σας, είχαν δημοσιευθεί», είπε.

Και αναφέρθηκε στα «ρυπαρά», όπως είπε «δίκτυα». Και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει: «Γιατί έχετε τα στοιχεία εσείς και δεν τα έχω τα στοιχεία εγώ; Γιατί εγώ δεν έχω γίνει αποδέκτης των στοιχείων;». «Εσείς γνωρίζατε τα στοιχεία, εγώ δεν τα γνώριζα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας: «Βγάλτε τα συμπεράσματά σας για τα ρυπαρά δίκτυα».

«Επί ημερών σας οι υποκλοπές σας έγιναν πλημμέλημα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε: «Εγώ απάντησα με τόλμη και αυτοκριτική και οι απαντήσεις μου κρίνονται από τους πολίτες. Περιμένω, κ. Τσίπρα, να σκύψετε λίγο το κεφάλι σας και να καταθέσετε μια δημόσια συγγνώμη για τον δήθεν "θάνατο" της Μαρίας».

«Είστε αφελείς ή επικίνδυνος όταν αδιαφορείτε για το εθνικό συμφέρον. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο», είπε με αφορμή τον φράχτη στον Έβρο και τους μετανάστες. Μάλιστα, χαρακτήρισε ως απαράδεκτο να αναπαράγουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς fake news για τον Έβρο, fake news που δίνουν συγκεκριμένες ΜΚΟ.

Διερωτήθηκε ποια είναι η στάση που κρατά ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη δίκη του Νίκου Παππά και επέμεινε: «Απαντήστε μας, πού πήγαν τα λεφτά;».

Μητσοτάκης: «Πολάκη μην φωνάζεις, είστε βουλευτής με τα λεφτά μου»

«Πολάκη, μην φωνάζεις, είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Παύλο Πολάκη και επέμεινε: «Γιατί δεν κάνετε μήνυση στον κ. Καλογρίτσα;».

Μάλιστα, επέμεινε να ρωτά: «Πήρατε λεφτά από τη Βενεζουέλα; Πήρατε λεφτά από τη Βενεζουέλα;». «Να μάθετε να σέβεστε. Σεβασμός στους ομιλητές», ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

«Δεν θα αντιπαραβάλω όλα έγιναν με το δικό σας μηδενικό αποτέλεσμα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε: «Επί των ημερών σας το 75% των προσφύγων έμπαιναν από τα ελληνικά σύνορα».

«Τα αίσχη της Μόριας έδωσαν τη θέση τους σε ανθρώπινες δομές», είπε για το προσφυγικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι τα νησιά έχουν «ανακουφιστεί» από το μεταναστευτικό.

«Είμαι υπερήφανος που η κυβέρνησή μας θωρακίζει τη χώρα; Πού νομίζετε ότι είμαστε; Στο Λουξεμβούργο; Αφήνετε άθλια υπονοούμενα, κάνοντας συγκρίσεις με άλλες εποχές», είπε. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στα εξοπλιστικά που παρέλαβε η χώρα μας. «Η ελληνική οικονομία μετατρέπεται σε μία εξωστρεφή οικονομία με αναβαθμίσεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που οργάνωσε τη σκευωρία της Novartis και τώρα κάνει πώς δεν ξέρει τον "Μάξιμο Σαράφη". Πάει πολύ, κ. Τσίπρα. Έχετε βεβαρημένο ιστορικό», είπε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ύστερα από τη σημερινή συζήτηση έχω την πεποίθηση ότι όλοι έχουν καταθέσει το έργο τους. Στόχος μας να παραλάβουμε τη σκυτάλη της δεύτερης τετραετίας. Όσα μεσολάβησαν, ένα μόνο αποδεικνύουν: Έχετε στόχο να προκαλείτε τις κρίσεις, κ. Τσίπρα», είπε και σημείωσε: «Παραμένετε ένας φορέας, καθηλωμένος στη μιζέρια. Εμείς έχουμε κάνει λάθη από τα οποία έχουμε μάθει. Ελληνίδες και Έλληνες θέλουν να ζήσουν. Ο κόσμος έχει ανάγκη από σταθερότητα και συνέπεια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι στις εκλογές θα δοθεί εντολή για ισχυρή αυτοδύναμη Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις