ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας ανεβάζει στροφές: Τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών που εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας ανεβάζει στροφές - Τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών που εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας.
INTIME NEWS

Ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζει καθημερινά στροφές, επενδύοντας στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και στο πρόγραμμα του κόμματος του.

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η Κουμουνδούρου, με τον Αλέξη Τσίπρα να ανεβάζει καθημερινά στροφές, επενδύοντας στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και στο πρόγραμμα του κόμματος του.

Παράλληλα, ρίχνει το μεγαλύτερο βάρος εκ νέου στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι την επόμενη εβδομάδα, θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, για να λάβει τις οριστικές αποφάσεις.

Μπροστά στη «μάχη της καθημερινότητας»

Η απόφαση του Αρείου Πάγου, που δίνει, πλέον, τη δυνατότητα στα funds να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς ακινήτων και πρώτων κατοικιών, έχει σημάνει συναγερμό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Κουμουνδούρου ρίχνει ευθύνες στο μέγαρο Μαξίμου γι αυτή την αρνητική εξέλιξη, που μπορεί να επηρεάσει άμεσα ως και 700.000 δανειολήπτες. Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε πάνω του την υπόθεση, καλώντας την κυβέρνηση να νομοθετήσει εδώ και τώρα την προστασία της πρώτης κατοικίας, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι «η πρώτη νομοθετική πράξη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών για όλους τους πολίτες».

Σε γενικές γραμμές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ρίξει το μεγαλύτερο βάρος του προεκλογικού αγώνα, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολίτων. Και ειδικά στο ζήτημα της ακρίβειας, του ιδιωτικού χρέους, αλλά και των εργασιακών θεμάτων.

Τα σενάρια των εκλογών

Την ίδια στιγμή, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτιμούν πως, πλέον, έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη των εκλογών. Μάλιστα, προσδιορίζουν τον Απρίλιο και τον Μάιο ως τους επικρατέστερους μήνες για να στηθούν οι κάλπες.

Στην περίπτωση που οι εκλογές γίνουν τον Μάϊο, τότε θεωρούν ότι η προεκλογική περίοδος θα ξεκινήσει επίσημα, νωρίς τον Απρίλιο. Όμως, αυτό σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τον σχεδιασμό του εκλογικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, που ετοιμάζει πυρετωδώς τις επόμενες κινήσεις στην προεκλογική σκακιέρα.

Ολοκληρώνονται τα ψηφοδέλτια

Παράλληλα, το βάρος πέφτει εκ νέου στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, με τις πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ακόμα και τη Δευτέρα, θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, για να λάβει τις οριστικές αποφάσεις.

Όλα δείχνουν πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το 85% των ψηφοδελτίων, με τον Αλέξη Τσίπρα να διατηρεί ορισμένες θέσεις ανοιχτές, για τα «βαριά χαρτιά» που αναμένεται να ρίξει στη μάχη της κάλπης.

Σχετικές ειδήσεις

Τσαπανίδου κατά Οικονόμου: Επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

Οικονόμου: Η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους πλειστηριασμούς επιβεβαιώνει τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδικό Δικαστήριο: Κανένα στοιχείο για παρέμβαση Παππά λέει η εισαγγελέας - Συνεχίζεται η αγόρευση