ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Καραμανλής: Ανακοινώνει σήμερα την απόφασή του για τις εκλογές

Κώστας Καραμανλής: Ανακοινώνει σήμερα την απόφασή του για τις εκλογές

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας τις προθέσεις του για τις εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής έχει πάρει την απόφασή του και θα την ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ώρες. Συγκεκριμένα, όπως γράφει η «Καθημερινή» την Τρίτη (21/02), ο Κώστας Καραμανλής έχει αποφασίσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές. Έτσι, θα κλείσει ένας πολυετής κύκλος στην πολιτική ζωή της χώρας, καθώς για πρώτη φορά είχε εκλεγεί το 1989.

Η ανακοίνωση της απόφασης του πρώην πρωθυπουργού, αναμένεται να γίνει με γραπτή δήλωση. Σε αυτή, όπως αναγράφει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, δεν θα υπάρχουν αιχμές για τη Νέα Δημοκρατία αλλά αντίθετα θα υπάρχει μήνυμα στήριξης. «Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ο μακροβιότερος αρχηγός της ΝΔ και φύσει και θέσει δεν υπάρχει περίπτωση να πληγώσει το κόμμα του λίγο πριν την εκλογική μάχη», αναφέρουν άνθρωποι από το περιβάλλον του Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Πλέον, μετά από αυτή την απόφαση, αρχίζει να υφαίνεται και ο ιστός των σεναρίων της επόμενης ημέρας για τον Κώστα Καραμανλή. Το τι θα κάνει πολιτικά ο πρώην πρωθυπουργός, αν θα συνεχίσει να βρίσκεται στον δημόσιο βίο και με ποιον ρόλο είναι μερικά από τα ερωτήματα που εγείρονται. Δεν αποκλείεται, ωστόσο, αυτά να απαντηθούν και από τη δήλωση με την οποία ο επί 12 χρόνια (1997-2009) πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ενημερώνει για την απόφασή του.

Περισσότερα σε λίγο...