ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για «στρατηγική της έντασης»

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για «στρατηγική της έντασης»
EUROKINISSI

Κατηγορούν το Μέγαρο Μαξίμου ότι επενδύει στη «στρατηγική της έντασης» με στόχο να αλλάξει την ατζέντα από την τραγωδία των Τεμπών

Μια κυβερνητική προσπάθεια συσπείρωσης της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των ακροδεξιών κύκλων που τη στήριξαν στις εκλογές, κάνουν λόγο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, κατηγορούν το Μέγαρο Μαξίμου ότι επενδύει στη «στρατηγική της έντασης» με στόχο να αλλάξει την ατζέντα από την τραγωδία των Τεμπών.

Εδώ και δύο εβδομάδες, σε ολόκληρη τη χώρα πραγματοποιούνται μαζικότατες διαδηλώσεις, με βασικό αίτημα την απονομή δικαιοσύνης για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Στους δρόμους βρίσκονται οι μαθητές, οι φοιτητές, τα συνδικάτα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αλλά και χιλιάδες άνθρωποι που ουδέποτε είχαν ιδιαίτερη σχέση με τις κινητοποιήσεις.

Ωστόσο, όλα τα συλλαλητήρια της Αθήνας έχουν γίνει στόχος της αστυνομίας, την οποία οι συμμετέχοντες καταγγέλλουν για αλόγιστη χρήση βίας. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναφέρουν ότι ακόμα και στη χθεσινή, μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση, πρώτα χτύπησε η ΕΛΑΣ τη συγκέντρωση και στη συνέχεια ξεκίνησαν τα επεισόδια – με την εμφάνιση των γνωστών/αγνώστων.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν τα βίντεο με τον γερανό της αστυνομίας που κάνει ελιγμούς ανάμεσα σε διαδηλωτές, αλλά και καταγγελία για όχημα της ασφάλειας -στα κοινωνικά δίκτυα- που χτύπησε και τραυμάτισε διαδηλωτή.

«Όπως επιβεβαιώνεται και από βίντεο ντοκουμέντο, δυνάμεις των ΜΑΤ ξεκίνησαν αναίτια και απρόκλητη επίθεση κατά ειρηνικών διαδηλωτών και έπνιξαν την μεγάλη πορεία στα χημικά, μόνο και μόνο για να διαλύσουν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Όσο βλέπει ότι καταρρέει ο κ. Μητσοτάκης, τόσο θα γίνεται και πιο επικίνδυνος για τους πολίτες», ανέφερε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τα παραπάνω, για την Κουμουνδούρου δεν είναι τυχαία. Αντίθετα, θεωρούν ότι πρόκειται για επιλογή της κυβέρνησης, η οποία ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους. Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει στη «στρατηγική της έντασης».

Στόχος της, λένε, είναι το να συσπειρώσουν τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, οι οποίοι ναι μεν είναι οργισμένοι με το δυστύχημα και την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να αποποιηθεί κάθε ευθύνης, ωστόσο δεν βλέπουν με καλό μάτι τις συνεχείς και μαζικότατες κινητοποιήσεις.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι θέλουν να κρατήσουν κοντά στη Νέα Δημοκρατία τους ψηφοφόρους της άκρας δεξιάς, η οποίοι ψήφισαν τ κυβερνών κόμμα το 2019, όμως τώρα ετοιμάζονται να στηρίξουν ξανά άλλες δυνάμεις, όντας απογοητευμένοι από την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιούν το Μαξίμου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ότι δεν θα ανεχθούν αυτή τη συμπεριφορά, που ενδεχομένως να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Διαβάστε επίσης:

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και πού «πέφτουν» οι ευθύνες για τα Τέμπη

Δημοσκόπηση PULSE: Στις 4 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - «Φταίνε όλοι για τα Τέμπη»

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 5,8 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ