ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργούλης: Η πρώτη εμφάνισή του στο ευρωκοινοβούλιο μετά τις καταγγελίες σε βάρος του

Γεωργούλης: Η πρώτη εμφάνισή του στο ευρωκοινοβούλιο μετά τις καταγγελίες σε βάρος του

Μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας σε βάρος του, ο Αλέξης Γεωργούλη έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Την πρώτη του εμφάνιση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έκανε σήμερα ο Αλέξης Γεωργούλης μετά την καταγγελία εις βάρος του για βιασμό και κακοποήση.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open, ο ευρωβουλευτής επισκέφθηκε το γραφείο του, έμεινε για λίγη ώρα και έφυγε

Εν τω μεταξύ ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι ο εισηγητής στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υπόθεση της άρσης ή μη της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει μέχρι τώρα πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για την συγκεκριμένη υπόθεση. Η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής νομικών υποθέσεων θα λάβει χώρα στις 30 Μαΐου, ωστόσο με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα υπάρξει και έκτακτη συνεδρίαση στις 23 και 24 Μαΐου χωρίς να είναι γνωστό εάν το θέμα θα συζητηθεί μία από αυτές τις ημέρες.

Οι τρεις καταγγελίες που «καίνε» τον Αλέξη Γεωργούλη

Το ασκό του Αιόλου άνοιξε η κίνηση των βελγικών αρχών να ζητήσουν την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, μετά από την επώνυμη καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό που κατατέθηκε σε βάρος του πριν από τρία χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, σταδιακά έρχονται στο φως και άλλες αναφορές για τον γνωστό ηθοποιό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, άλλα δύο πρόσωπα που εργάζονταν τα προηγούμενα χρόνια στο γραφείο του φέρονται να τον έχουν καταγγείλει για κακοποιητική συμπεριφορά, χωρίς ωστόσο αυτές οι δύο καταγγελίες να πάρουν νομική μορφή, όπως έγινε με την πρώην υπάλληλο του Ευρωκοινοβουλίου και νυν στελέχους της νομικής υπηρεσίας της Κομισιόν, η οποία σε επικοινωνία με την εφημερίδα αρνήθηκε να μιλήσει σεβόμενη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τη μυστικότητα της ποινικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές από τις Βρυξέλλες η καταγγέλλουσα, μετά την επίθεση που δέχθηκε, είχε σοβαρά χτυπήματα στο πρόσωπο, σε σημείο που εκείνες τις ημέρες ήταν σχεδόν αγνώριστη. Η καταγγελία αν και έγινε άμεσα, ωστόσο η ίδια κατονόμασε τον δράστη κάποιους μήνες αργότερα.

«Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένειά μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση», έγραψε σε ανάρτησή της μετά τη δημοσίευση των στοιχείων της, προσθέτοντας: «Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος, προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις κ.ά.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο του 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για τον χειρισμό της υπόθεσης. Τα τρία αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου, την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης».

Η φωτογράφος και ο υπεύθυνος του γραφείου

Στα τέλη του 2019 μία άλλη γυναίκα απευθυνόταν στα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου για να καταγγείλει κακοποιητική συμπεριφορά από τον ίδιο άνθρωπο. Ήταν ένα νεαρό κορίτσι λίγο παραπάνω από 20 ετών, που δούλευε ως ασκούμενη στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη. Εκείνη την περίοδο τον ακολουθούσε στις δραστηριότητές του και κυρίως στις συνεντεύξεις του σε ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης, καθώς ο τότε ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της είχε αναθέσει τον ρόλο της φωτογράφου του. Στην καταγγελία της, σύμφωνα με πληροφορίες, γινόταν λόγος για εργασιακό μπούλινγκ, αλλά και σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος της από τον ευρωβουλευτή.

Την ίδια περίπου περίοδο στο αρμόδιο γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου απευθύνθηκε και ένας άντρας, ο τότε υπεύθυνος του γραφείου του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος επίσης έκανε λόγο για εργασιακό μπούλινγκ που δεχόταν από τον νεόκοπο πολιτικό στον χώρο εργασίας του. Ήταν ο άνθρωπος που είχε προτείνει τη νεαρή κοπέλα ώστε να συνεργαστεί με το γραφείο.

Σχετικές ειδήσεις