ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ελλάδα 2027: Επτά βήματα για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους» - Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

«Ελλάδα 2027: Επτά βήματα για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους» - Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi

ΣΥΡΙΖΑ: Με αιχμή του δόρατος τη θετική ατζέντα και το πρόγραμμα του συνεχίζει η Κουμουνδούρου την προεκλογική της εκστρατεία

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Ελλάδα 2027: Επτά βήματα για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους», παρουσιάζει, απόψε, στις 19.30 στο θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι, ο Αλέξης Τσίπρας, επιμένοντας στην προγραμματική αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία.

Με αιχμή του δόρατος τη θετική ατζέντα και το πρόγραμμα του συνεχίζει η Κουμουνδούρου την προεκλογική της εκστρατεία. Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζουν ρεαλιστικό και κοστολογημένο το πρόγραμμά του κόμματος τους, για το οποίο τονίζουν πως απαντά στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Από την τσέπη τους και την οικονομία, μέχρι την ανάγκη για ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Την εκδήλωση θα ανοίξει με την κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, περιγράφοντας το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα της επόμενης τετραετίας. Για μια Ελλάδα με άμβλυνση των ανισοτήτων, αύξηση εισοδημάτων, καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και αντιμετώπιση της βραδυφλεγούς βόμβας του ιδιωτικού χρέους αλλά και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, που αποτελούν τις προτεραιότητες του.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι πλαισιωμένος από τους Έφη Αχτσιόγλου, Διονύση Τεμπονέρα, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Αλέξη Χαρίτση, οι οποίοι με τη σειρά τους θα πάρουν το λόγο και θα αναλύσουν τα βασικά σημεία των επτά βημάτων που εδράζονται στο πρόγραμμα του, ενώ το παρόν θα δώσει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών και οικονομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Χουλιαράκης.

Τα επτά βήματα για Δίκαιη Κοινωνία και Ευημερία για Όλους:

1. Ανασυγκρότηση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου: για μια δίκαιη, βιώσιμη και πράσινη ανάπτυξη

2. Ενίσχυση του εισοδήματος, θωράκιση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών

3. Στο επίκεντρο οι εργαζόμενοι και το δικαίωμα στην εργασία

4. Δημιουργία ενός νέου ισχυρού ΕΣΥ

5. Ενίσχυση της δημόσιας παιδείας

6. Δημιουργία συνθηκών ασφάλειας για όλους με ισχυρή κοινωνική προστασία

7. Εγγύηση στο δικαίωμα σε αξιοπρεπή στέγη, προστασία της πρώτης κατοικίας

Επιμονή στη «φορολεηλασία Μητσοτάκη»

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίπρας επέμεινε ακόμη περισσότερο σε αυτό που ονομάζει «φορολογική αφαίμαξη» που έχουν δεχθεί χαμηλά και μεσαία εισοδήματα κατά την τετραετία διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη μέσα από τους έμμεσους φόρους.

Μάλιστα, από την Κουμουνδούρου επιμένουν να επενδύουν στα επίσημα στοιχεία, για τα οποία λένε ότι δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

Όπως υποστηρίζουν:

- Για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα η επιβάρυνση από τους έμμεσους φόρους ως ποσοστό του εισοδήματος είναι μεγαλύτερη.

- Όταν οι τιμές διπλασιάζονται και ο ΦΠΑ παραμένει σταθερός, οι πολίτες πληρώνουν διπλάσιο ΦΠΑ.

- Το 2022 το κράτος εισέπραξε 4,5 δις ευρώ περισσότερα από το 2021 από τον ΦΠΑ και μόνο για το πρώτο τετράμηνο του 2023 τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους ήταν 1,5 δισ. περισσότερα από τα προϋπολογισμένα.

- Για πρώτη φορά, επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη, οι έμμεσοι φόροι έφθασαν να αποτελούν το 60% των εσόδων του Δημοσίου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουν και την απροθυμία του κ. Μητσοτάκης για debate των δύο πολιτικών αρχηγών πριν τις δεύτερες εκλογές, προκειμένου οι πολίτες να μην ακούσουν επιχειρήματα και να μην συγκρίνουν τα δύο προγράμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις