ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Ο Γιάννης Πρετεντέρης μπέρδεψε τον Μπιμπίλα με τον… Μπισμπίκη – Βίντεο

Εκλογές 2023: Ο Γιάννης Πρετεντέρης μπέρδεψε τον Μπιμπίλα με τον… Μπισμπίκη – Βίντεο
MEGA.

«Ο Μπιμπίλας; Πώς τον λέγαμε αυτόν, ο Μπισμπίκης;», αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τους βουλευτές που εκλέγονται, στο πάνελ του MEGA.

Απρόοπτο στην τηλεόραση του MEGA κατά τη διάρκεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων αναφορικά με τους βουλευτές που εκλέγονται από κάθε κόμμα, με τον Γιάννη Πρετεντέρη να μπερδεύει τον Πρόεδρο του ΣΕΗ και υποψήφιο βουλευτή με την «Πλεύση Ελευθερίας», Σπύρο Μπιμπίλα, με τον ηθοποιό, Βασίλη Μπισμπίκη.

Μάλιστα, στη συνέχεια… επιβεβαίωσε ότι το όνομα του υποψηφίου βουλευτή με την «Πλεύση Ελευθερίας» είναι… Μπιρμπίλας, ύστερα από σύντομη συζήτηση με τους υπόλοιπους καλεσμένους του πάνελ.

Αποτελέσματα Εκλογών 2023 LIVE: Με 157 έδρες η Νέα Δημοκρατία – Οκτώ κόμματα στη Βουλή

Η εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου 2023 ήρθε αρκετά νωρίτερα, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Singular Logic. Φαίνεται ότι στην επικράτεια δείχνει ότι δεν θα μπει η «Πλεύση Ελευθερίας» στη Βουλή, προοδευτικά θα μπει και θα έχουμε οκτακομματική Βουλή. Το μοναδικό κόμμα που δεν μπαίνει στο κοινοβούλιο είναι το ΜέΡΑ 25, όπως είπε.

Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας δεν αμφισβητείται, ενώ όπως φαίνεται η Βουλή θα έχει οκτώ κόμματα καθώς τα καταφέρνει και το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Singular Logic, η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 40,5% θα πάρει 157 έδρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με ένα ποσοστό της τάξης του 17,9% και μόλις 48 έδρες, ενώ το ΠΑΣΟΚ με 12,3% θα πάρει 33 έδρες. Με 20 βουλευτές θα είναι στη νέα Βουλή το ΚΚΕ του 7,6% ενώ το κόμμα «Σπαρτιάτες» με ποσοστό 4,7% θα έχει 12 βουλευτές.

Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με ποσοστό 4,6% θα έχει 12 βουλευτές, ενώ το κόμμα «ΝΙΚΗ» με 3,6% θα καταλάβει 10 έδρες. Τέλος, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου αναμένεται να φτάσει στο 3,1% και να πάρει 8 έδρες.

Η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος:

Σχετικές ειδήσεις