ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπακογιάννης: Η Πανεπιστημίου ένα από τα λάθη μου - Επικοινωνιακό φάουλ στον Μεγάλο Περίπατο

Κώστας Μπακογιάννης: Η Πανεπιστημίου ένα από τα λάθη μου - Επικοινωνιακό φάουλ στον Μεγάλο Περίπατο
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη μίλησε για τα λάθη που έχει κάνει στη διάρκεια της θητείας του αλλά και για τις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου.

Στην εκπομπή «Happy Day» με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, φιλοξενήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για τα λάθη τα οποία έχει κάνει στη διάρκεια της θητείας του αλλά και για ποια θα έκανε… ξανά. «Η περίφημη Πανεπιστημίου. Θα το ξαναέκανα, αλλά θα το έκανα διαφορετικά», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι δυνατόν να βγω εγώ και να πω ότι ο κόσμος δεν κατάλαβε το δικό μου μεγαλείο; Θα ήταν κωμικό, θα με έπαιρναν με τις πέτρες και θα είχαν και δίκιο», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον «Μεγάλο Περίπατο», ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε: «Νομίζω έγιναν δύο πράγματα. Πρώτον έγινε ένα λάθος επικοινωνίας. Και μόνο που το είπαμε «Μεγάλο Περίπατο». Δηλαδή η Πανεπιστημίου τι είναι; Είναι δέντρα, είναι πράσινο, δεκάδες δέντρα, σκιά. Είναι δημόσιος χώρος. Είναι ασφάλεια. Να μπορεί να κινηθεί και ένας άνθρωπος με αναπηρία, ένας ηλικιωμένος. Δεν είναι περίπατος».

Ενώ πρόσθεσε ότι: «Το δεύτερο είναι ότι άργησε το πρότζεκτ να ολοκληρωθεί. Τώρα θα ολοκληρωθεί σε λίγο, αλλά άργησε. Αν το ξανασχεδιάζαμε, θα το σχεδιάζαμε διαφορετικά, όπως σχεδιάσαμε διαφορετικά πολλά άλλα έργα στον δήμο Αθηναίων. Όπως για παράδειγμα το θέατρο του Λυκαβηττού. Που είναι πιο πολύπλοκο τεχνικά. Πιο σύνθετο. Θα ανοίξει τις πόρτες του αρχές Σεπτεμβρίου. Αν τα συγκρίνεις θα πεις στα δύσκολα τα πάτε καλά και στα εύκολα είχατε ζήτημα;».

Σε ερώτηση για το γιατί έχει αυξηθεί η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, εξήγησε πως «Θα σου πουν οι ειδικοί ότι η κίνηση συνδέεται με την ανάπτυξη. Όσο καλύτερα πηγαίνει η οικονομία, τόσο περισσότερα αυτοκίνητα κινούνται. Προφανώς έχουμε σπάσει κάθε ρεκόρ τουρισμού. Έχοντας πει αυτά, βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Κι ας έχουν αργήσει τα μεγάλα έργα υποδομής, όπως η γραμμή 4 του μετρό που στην πραγματική ζωή έχει αργήσει 10-15 χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης;»

«Άρα, τι χρειάζεται να κάνουμε τώρα; Επιτέλους να προχωρήσουμε μπροστά με συγκεκριμένα μέτρα, για τη βιώσιμη κυκλοφορία. Ναι παιδιά, έχει δικαιώματα και ο οδηγός, αλλά έχει και ο πεζός, ο ποδηλάτης, ο επιβάτης των μέσων μεταφοράς. Δεν μπορεί μία πόλη να είναι σχεδιασμένη μόνο για αυτοκίνητα. Αυτά γινόντουσαν τον περασμένο αιώνα. Έχει αλλάξει η εποχή», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για την πιθανότητα να είναι αντίπαλός του η Έλλη Στάη στις εκλογές, σχολίασε: «Από εσάς το ακούω. Είναι λίγο άχαρο να μιλάς για ανθρώπους όταν δεν έχουν μιλήσει οι ίδιοι για τους εαυτούς τους. Εγώ τους αντιμετωπίζω σαν αντιπάλους και όχι σαν εχθρούς. Εγώ υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι «ξέρεις τι Κώστα; Μην σκέφτεσαι τι σε βολεύει πολιτικά βραχυπρόθεσμα. Να θυμάσαι ότι την επόμενη ημέρα θα κάτσεις με αυτούς τους ανθρώπους στο ίδιο τραπέζι». Ένα πράγμα εγώ ελπίζω, να καταλήξουμε γρήγορα ποιοι θα είμαστε. Όσοι μας βλέπουν και ακούνε τη λέξη εκλογές μετά από δύο περιόδους, θα θέλουν να σπάσουν την τηλεόραση».

Τέλος, για τον Αλέξη Τσίπρα επεσήμανε: «Νομίζω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν η αλλαγή ενός παραδείγματος. Ήταν τεκτονικής σημασίας. Θα το δούμε και τα επόμενα χρόνια. Τον Αλέξη Τσίπρα τον έκρινε ο λαός, θα τον κρίνει και η ιστορία. Προσωπικά θα πω να είναι καλά, έχει δύο υπέροχα παιδάκια, να τα χαρεί και να βρει τη γαλήνη».