ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της ΚΟ ο Σωκράτης Φάμελλος – Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση παρουσία Τσίπρα

Πρόεδρος της ΚΟ ο Σωκράτης Φάμελλος – Εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση παρουσία Τσίπρα

Ο Σωκράτης Φάμελλος θα είναι ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας (3/7), μετά την ορκωμοσία των 300 βουλευτών. Ο διευθυντής της ΚΟ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στην έναρξη της διαδικασίας απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας «Πρόεδρε, Αλέξη Τσίπρα, σε ευχαριστούμε για όλα» με όλη την αίθουσα να χειροκροτά.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για το προεδρείο. Όπως εξήγησε, η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από τους βουλευτές του κόμματος.

Επιπλέον, αντιπρόεδρος της Βουλής θα αναλάβει η Όλγα Γεροβασίλη ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίστηκαν οι Νάσος Ηλιόπουλος, Νίκος Παππάς και Θεοδώρα Τζάκρη.

Οι διαδικασίες εξελίχθηκαν παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ήταν κανονικά στην αίθουσα ως απλός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πλέον.

Η συζήτση της ΚΟ εστιάστηκε σε διαδικαστικά θέματα, κυρίως για τους νέους βουλευτές. Ο κ. Φάμελλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε στη νέα δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται να εργαστούν όλοι σκληρά. Θα στηρίξουν Τασούλα για πρόεδρο της Βουλής. Θα θέσουν ζήτημα για τη γειτνιαση με τους Σπαρτιάτες στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Πήρε, μάλιστα, το λόγο κι ο Τσίπρας για τη γειτνιαση και είπε πως είναι η πρώτη φορά μετά τη Γαλλική Επανάσταση, που καθιερώθηκε μια συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαταξη, που συμβαίνει κάτι τέτοιο.