ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το «συνέδριο» της «Ομπρέλας» δείχνει Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Το «συνέδριο» της «Ομπρέλας» δείχνει Αχτσιόγλου

Στο να στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τείνει η «Ομπρέλα», που βλέπει στο πρόσωπο της την επόμενη πρόεδρο, η όποια έχει όλες τις αντικειμενικές προϋποθέσεις για να οδηγήσει το κόμμα στην επόμενη ημέρα.

Από χθες, η λεγόμενη «εσωκομματική μειοψηφία» της Κουμουνδούρου, πραγματοποιεί μια γιγαντιαίων διαστάσεων πλατιά σύσκεψη, με πρόσωπα που λαμβάνουν μέρος σε αυτή να κάνουν λόγο για «μεγέθη Συνεδρίου».

Όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr κορυφαίο στέλεχος της «Ομπρέλας», στη διαδικασία έχουν λάβει μέρος περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι, ενώ εκατοντάδες έχουν λάβει ήδη ή θα λάβουν τις επόμενες ώρες τον λόγο. Η τεχνολογία σε αυτή την περίπτωση, έχει αποδειχθεί «σύμμαχος» της.

Από τη μαζική συμμετοχή προκύπτει πως η βάση του ΣΥΡΙΖΑ αγωνιά για το αύριο, όμως, παράλληλα, δηλώνει παρούσα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν επιθυμεί να μείνει παρατηρητής των εξελίξεων, αλλά να λάβει ενεργά μέρος σε αυτές. Αυτό είναι, τουλάχιστον, το κλίμα που βγαίνει από τους ανθρώπους που συμμετέχουν στην όλη αυτή διαδικασία.

Στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο και στο ζήτημα που καίει τους πάντες, δηλαδή τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα, όλα δείχνουν ότι η «Ομπρέλα» δεν θα κατεβάσει δικό της υποψήφιο, αλλά θα επιδιώξει συμμαχία με τη «Νέα Φρουρά» για τη στήριξη της Έφης Αχτσιόγλου.

Αυτό έγινε απολύτως σαφές κυρίως από τα λεγόμενα των στελεχών που ανήκουν στην «Παλιά Φρουρά», δηλαδή τους κυρίους Νίκο Βούτση, Νίκο Φίλη και Δημήτρη Βίτσα, που έδειξαν ξεκάθαρα προς την πλευρά της νεαρής συντρόφου τους. Ο Πάνος Σκουρλέτης, από την πλευρά του, απέφυγε να τοποθετηθεί επί του θέματος, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είναι αρνητικός για την Έφη Αχτσιόγλου.

Το ερώτημα, πάντως, που πρέπει να επιλυθεί, είναι το αν η ίδια η Έφη Αχτσιόγλου είναι διατεθειμένη να κάνει το μεγάλο βήμα, καθώς όπως έχει εγκαίρως γράψει το Newsbomb.gr, η ίδια ακόμα το σκέφτεται και ζυγίζει όλα τα ενδεχόμενα.

Πάντως, ακόμα και αν αρνηθεί εκείνη, ο Αλέξης Χαρίτσης είναι μια επιλογή που θα μπορούσε να έχει παράσταση νίκης, αλλά και να διατηρήσει το κόμμα ενιαίο.