Νίκος Καρανίκας κατά Ευκλείδη Τσακαλώτου: Φοροεισπράκτορας, έκανε ό,τι και οι κακοί Αστοί

Επίθεση από τον Νίκο Καρανίκα λίγο πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού Οικονομικών 

Νίκος Καρανίκας κατά Ευκλείδη Τσακαλώτου: Φοροεισπράκτορας, έκανε ό,τι και οι κακοί Αστοί
4'

Σφοδρή επίθεση κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου λίγο πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού Οικονομικών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία γίνεται αναφορά και στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Χουλιαράκη, ο Νίκος Καρανίκας ασκεί κριτική για την υπερφορολόγηση των 37 δισ. σε βάρος της μεσαίας τάξης χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως «φοροεισπράκτορες».

Παράλληλα σημειώνει, επίσης, ότι το δίδυμο Τσακαλώτος-Χουλιαράκης προχώρησαν σε «υπερσυσσώρευση» των χρημάτων αυτών στα ταμεία του Κράτους και δεν τα αξιοποίησαν «επενδυτικά και αναπτυξιακά όπως ακριβώς έκαναν και οι κακοί Αστοί».

«Οι υπουργοί μας Τσακαλώτος και Χουλιαράκης έκαναν το ανάλογο με αυτό που έκαναν οι αντίπαλοι μας, οι κακοί Αστοί με την υπερσυσσώρευση που δημιούργησε την γνωστή κρίση της δεκαετίας, αλλά οι κατά τ άλλα αριστεροί το έκαναν προς όφελος του Κράτους- τραπεζών και αυτό όπως ξέρουμε και είδαμε δεν σημαίνει ότι είναι πάντα προς όφελος του εργαζομένου λαού - της Αγοράς» συνεχίζει ο Νίκος Καρανίκας στην ανάρτησή του.

Συνεχίζοντας, δε, τη σφοδρή επίθεσή του προς το δίδυμο του ΥΠΟΙΚ των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καρανίκας γράφει: «Οι συγκεκριμένοι υπουργοί μας έπραξαν ως δογματικοί φοροεισπράκτορες κρατιστές και δεν ενδιαφέρθηκαν για την ανάπτυξη και το επιχειρείν καθώς θεωρούν μάλλον την ανάπτυξη και το επιχειρείν εχθρό του σοσιαλισμού και προτιμούν η ανάπτυξη να είναι στα χέρια των αστών και των αποφοίτων του Harvard που έχουν την αυτοπεποίθηση των πλουσίων».

«Οκ, ζήτησε μόνο ο Τσίπρας συγνώμη και παραιτήθηκε, δίχως να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι, αλλά πρόγραμμα αναπτυξιακό και διαφορετικής φορολογίας ακόμα δεν είδαμε, ούτε ακούσαμε, αντιθέτως αναπαράγονται Μαρξιστικές ασάφειες και αριστερές ταυτότητες μιας προηγούμενης εποχής» καταλήγει ο Νίκος Καρανίκας στην ανάρτηση-καταπέλτη για Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη.

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του Νίκου Καρανίκα

Υπερφορολόγηση- φοροεισπράκτορες ένα από τα επικίνδυνα δόγματα της αριστεράς.

Η κοινωνική και ατομική ευημερία, όπως και ο περιβόητος Σοσιαλισμός ως πρόταγμα και σκοπός της Αριστεράς δεν είναι το Κράτος -φορομπήχτης και ας έχουμε κράτος και φόρους.

Στην φορολόγηση - της μεσαίας τάξης που μας γύρισε την πλάτη - για να συσσωρευτούν τα 37 δις, δεν ήταν μόνο η υπερφορολόγηση το μεγάλο πρόβλημα αλλά και η υπερσυσσώρευση στα ταμεία του Κράτους και η μη αξιοποίηση τους επενδυτικά και αναπτυξιακά (όπως ακριβώς έκαναν και οι κακοί Αστοί).

Το πρόβλημα δηλαδή ήταν και είναι η αντιαναπτυξιακή πολιτική που εκφράστηκε και αναπαράγεται στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με ή δίχως ΠΣ.

Οι υπουργοί μας Τσακαλώτος και Χουλιαράκης έκαναν το ανάλογο με αυτό που έκαναν οι αντίπαλοι μας, οι κακοί Αστοί με την υπερσυσσώρευση που δημιούργησε την γνωστή κρίση της δεκαετίας, αλλά οι κατά τ άλλα αριστεροί το έκαναν προς όφελος του Κράτους- τραπεζών και αυτό όπως ξέρουμε και είδαμε δεν σημαίνει ότι είναι πάντα προς όφελος του εργαζομένου λαού - της Αγοράς.

Αυτή η υπερσυσσώρευση από την υπερφορολόγηση δεν έγινε προς όφελος της κοινωνίας και γι’αυτό δημιουργήθηκε πολιτική κρίση με αποτέλεσμα την απώλεια της κυβέρνησης Τσιπρα-ΣΥΡΙΖΑ.

Η οικονομική κρίση και η φτώχεια για το προλεταριάτο έμεινε ίδια και χειροτέρεψε, μέχρι που ήρθαν τα free pass, ταχύρρυθμα επιδόματα του Μητσοτάκη και ξανά η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι συγκεκριμένοι υπουργοί μας έπραξαν ως δογματικοί φοροεισπράκτορες κρατιστές και δεν ενδιαφέρθηκαν για την ανάπτυξη και το επιχειρείν καθώς θεωρούν μάλλον την ανάπτυξη και το επιχειρείν εχθρό του σοσιαλισμού και προτιμούν η ανάπτυξη να είναι στα χέρια των αστών και των αποφοίτων του Harvard που έχουν την αυτοπεποίθηση των πλουσίων.

Γι αυτό δίχως ενοχές και τύψεις μιλάνε ακόμα και σήμερα στο όνομα μας επικαλούμενοι την ταυτότητα των αριστερών, ως Μαρξιστές, ενώ μας γονάτισαν με το δόγμα της φορολόγησης και μάλιστα στο όνομα κάποιου δήθεν Μαρξ και του άγνωστου γι αυτούς λαό.

Οκ, ζήτησε μόνο ο Τσίπρας συγνώμη και παραιτήθηκε, δίχως να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι, αλλά πρόγραμμα αναπτυξιακό και διαφορετικής φορολογίας ακόμα δεν είδαμε, ούτε ακούσαμε, αντιθέτως αναπαράγονται Μαρξιστικές ασάφειες και αριστερές ταυτότητες μιας προηγούμενης εποχής.

Το ζήτημα δεν είναι να εκφράσουμε τους πολλούς αφήνοντας μια μερίδα απέναντι και εναντίον, ως εχθρικά στοιχεία της κοινωνίας, αλλά να καταφέρουμε να ασκήσουμε μια πολιτική δίκαιη που οι αντιθέσεις να διαπερνάνε τον κοινωνικό ανταγωνισμό καταλήγοντας σε συμφωνία, στην δημοκρατία και οχι στην αποδοχή της ισχύος, του δυνατότερου που κάνει ό,τι θέλει.

Να ζούμε πολιτισμένα σημαίνει να ζούμε εθελοντικά μαζί».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:34ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο TikToker Manolο