ΣΥΡΙΖΑ: Στα «μαχαίρια» Πολάκης - Ραπανάκης: «Μόνο για φτύσιμο είναι οι χαρακτηρισμοί σου»

Καβγάς του Σπύρου Ραπανάκη της Αυγής, Σπύρου Ραπανάκη, με τον Παύλο Πολάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Στα «μαχαίρια» Πολάκης - Ραπανάκης: «Μόνο για φτύσιμο είναι οι χαρακτηρισμοί σου»
Eurokinissi
2'

Διαπληκτίστηκαν μέσω social media ο διευθυντής της «Αυγής», Σπύρος Ραπανάκης, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, με αφορμή κάποιους από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο δεύτερος κατά την τοποθέτησή του στην πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το Σάββατο.

Αυτό που ενόχλησε τον δημοσιογράφο ήταν οι όροι «καλλιστεία» και «lifestyle» που χρησιμοποίησε ο Παύλος Πολάκης με τον Σπύρο Ραπανάκη να κάνει λόγο για «αθλιότητες» και να συσχετίζει τις αναφορές αυτές με την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, την οποία, ωστόσο, δεν κατονομάζει.

«Την επόμενη ημέρα δίνεται η ευκαιρία να μπουν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές με το λούμπεν, τον σεξισμό και τις ψευτοπαλικαριές», κατέληξε στην ανάρτησή του ο διευθυντής της «Αυγής».

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε μέσω Social Media: «Μόνο για φτύσιμο είναι οι χαρακτηρισμοί σου». Ειδικά, δε, για τις «κόκκινες γραμμές» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γράφει ότι «είναι καιρός να μπουν στην δηθενιά, στη θολούρα, στον δικαιωματισμό του περιθωρίου, στα άκαπνα και ακίνδυνα κομ ιλ φω, ανασηκωμένα φρυδάκια που νομίζουν πως είναι ο ορισμός της αριστεράς».

Στο πλευρό του Πολάκη ο Νίκος Καρανίκας

Ο Νίκος Καρανίκας εμφανίστηκε ως υπερασπιστής του Παύλου Πολάκη με τον πρώην σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα να «αφιερώνει» ανάρτησή του στον διευθυντή της «Αυγής», «σε κάτι παρατρεχάμενους της και σε κάτι σάπια ΜΜΕ με αριστεριστές υπαλλήλους» υποστηρίζοντας πως αυτό που είπε ο Παύλος Πολάκης είναι «γνωστό και οχι σεξιστικό καθώς άντρες γυναίκες και παιδιά συμμετέχουν σε καλλιστεία και όχι μόνο γυναίκες».

«Η Αυγή δυστυχώς είναι ένα ατύχημα με golden boys και θεωρητική ιδεολογική πολιτική ένδοια. Ευτυχώς έχει και κάποιες και κάποιους δημοσιογράφους αλλά δεν φτάνουν όπως φαίνεται. Ανασυγκρότηση του κόμματος με τέτοια σαπίλα δεν γίνεται», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Νίκος Καρανίκας.

Οι αναφορές Πολάκη που προκάλεσαν τον καβγά

Στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία ο Παύλος Πολάκης είπε ότι δεν θα είναι υποψήφιος επικαλούμενος το γεγονός ότι θα ήθελε η διαδικασία εκλογής προέδρου να πραγματοποιηθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε σε δύο σημεία τους όρους «lifestyle» και «καλλιστεία».

Αρχικά είπε στην ομιλία του ότι «ο Αλέξης ως Πρόεδρος, ακόμη και με τους όρους life style που τείνουμε να αποδεχτούμε, ήταν περισσότερο από επαρκής. Αποδείχτηκε, όμως, ότι αυτό δεν ήταν αρκετό» ενώ στη συνέχεια σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τόσο κρίσιμη φάση, που διαδικασίες fast track με χαρακτηριστικά καλλιστείων ή με επικέντρωση σε επίπλαστα ψευδο-διλήμματα (Κέντρο ή Αριστερά;) δεν πρόκειται να τον ανατάξουν».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή