ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χαρδαλιάς: Ανακοινώνεται τη Δευτέρα η υποψηφιότητα του στην Περιφέρεια Αττικής

Νίκος Χαρδαλιάς: Ανακοινώνεται τη Δευτέρα η υποψηφιότητα του στην Περιφέρεια Αττικής
Eurokinissi

Ο υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής θα είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς, νυν υφυπουργός Έθνικης Άμυνας, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού είχε διατελέσει επί σειρά ετών δήμαρχος Βύρωνα.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς θα είναι ο «εκλεκτός» της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νίκου Χαρδαλιά θα γίνει τη Δευτέρα. Την Τρίτη αναμένεται η συνάντηση του υποψήφιου πλέον περιφερειάρχη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αύριο το πρωί θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο, ενώ το απόγευμα θα επισκεφτεί τη Μυτιλήνη για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η απόφαση αυτή για την Περιφέρεια Αττικής, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Newsbomb.gr, «κλείδωσε» στη συνάντηση που είχε Νίκος Χαρδαλιάς στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο υφυπουργός Άμυνας επέστρεψε από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας και είχε συνάντηση το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Ο νυν υφυπουργός Έθνικης Άμυνας διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού είχε διατελέσει επί σειρά ετών δήμαρχος Βύρωνα.

Νωρίτερα, είχε βάλει τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανακοινώνοντας επίσημα ότι θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο δήμο των νοτίων προαστίων στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες μετά το το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη σε εκδήλωση στο Ζάππειο, κι ενώ η χώρα ζούσε τις δραματικές στιγμές της Νέας Αγχιάλου και θρηνούσε και για την απώλεια των δύο πιλότων του καναντέρ που επιχειρούσαν. Όπως μετέδωσε το Newsbomb.gr, ήταν τελικά η αφορμή και όχι η πρωτογενής αιτία που οδήγησε σε αυτή τη φαινομενική ρήξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ενοχλημένος με τον Γιώργο Πατουλη και από το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έδωσε το «παρών» στις τελευταίες πυρκαγιές της Αττικής αλλά και πώς διαχειρίστηκε τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αττική, πέρα από τις φωτιές και οι χιονοπτώσεις.

Όπως φαίνεται, για αυτούς τους λόγους, η «συγγνώμη» του Γιώργου Πατούλη δεν είναι αρκετή, καθώς ο λόγος της ρήξης είναι πολυδιάστατος. Το ζεϊμπέκικο έτσι ήταν το «κερασάκι στην τούρτα».

Ποιος είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Πριν από αυτή τη θέση, διετέλεσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας την περίοδο Μαρτίου 2020 – Αυγούστου 2021.

Γεννήθηκε το 1968 στον Βύρωνα.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του KENT της Αγγλίας και ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Διατέλεσε Δήμαρχος Βύρωνα για 3 τετραετίες (2003-2014), Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού – ΣΠΑΥ (2003-2014), καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας – ΚΕΔΕ (2006-2012) και στη συνέχεια Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (2014-2016)

Διετέλεσε, επίσης, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας από την 19-07-2019 μέχρι την 16-03-2020, οπότε και ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Σχετικές ειδήσεις