ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα ανοιχτά με τον Γιώργο Πατούλη – Τι θα ανακοινώσει το Μαξίμου

Όλα ανοιχτά με τον Γιώργο Πατούλη – Τι θα ανακοινώσει το Μαξίμου

Μετά την κρίση που δημιουργήθηκε με τον πρώην υπουργό Νότη Μηταράκη, στο Μέγαρο Μαξίμου καλούνται να λύσουν τη νέα εξίσωση που ακούει στο όνομα «Γιώργος Πατούλης».

Το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη στο Ζάππειο δημιουργεί μια νέα εσωτερική κρίση στο κυβερνών κόμμα αφού αρκετοί εισηγήθηκαν στον πρωθυπουργό να άρει τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος στην υποψηφιότητά του κ. Πατούλη για την περιφέρεια Αττικής, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος ζήτησε συγγνώμη δημοσίως.

Το θέμα με την παρουσία του Γιώργου Πατούλη στην εκδήλωση στο Ζάππειο εργαλειοποιήθηκε πολιτικά από την αντιπολίτευση και σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο Μέγαρο Μαξίμου τέθηκε επί τάπητος να δοθεί αλλού το χρίσμα της ΝΔ για την υποψηφιότητα της Περιφέρειας Αττικής και γι’ αυτό το λόγο προσκλήθηκε χθες στην Ηρώδου Αττικού ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Η συζήτηση με τον κ. Παπανικολάου έγινε σε καλό κλίμα, πλην όμως δεν κατέληξε κάπου. Ο δήμαρχος Γλυφάδας κατελήφθη εξαπίνης και δεν βιάστηκε ούτε ο ίδιος, ούτε το Μέγαρο Μαξίμου να καταλήξουν σε αποφάσεις. Για την υποψηφιότητα της Περιφέρειας ακούστηκαν βεβαίως και άλλα ονόματα με τα οποία όμως δεν προχώρησαν συζητήσεις. Βεβαίως αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν εισηγήσεις να μην προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε μια τέτοια κίνηση αντικατάστασης της υποψηφιότητας του Γιώργου Πατούλη, καθώς όπως λένε αυτό θα δημιουργούσε τριγμούς στο εκλογικό σώμα που έχει ήδη διαμορφώσει μια συγκεκριμένη εικόνα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Από την άλλη μεριά κάποιοι επιμένουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρέπει να κάνει πίσω και πρέπει να βρει ένα πρόσωπο που να απηχεί την φιλοσοφία του ίδιου του Μητσοτάκη. Αν όπως λένε κάνει πίσω και περιοριστεί μόνο σε επιπλήξεις θα δοθεί λάθος μήνυμα, την ώρα που με το Νότη Μηταράκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης λειτούργησε άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις.

Πάντως, μέχρι αυτή την ώρα τα στελέχη του Μαξίμου λένε ότι όλα είναι ανοικτά και ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις… Από το περιβάλλον του Γιώργου Πατούλη λένε ότι «η ενόχληση του Πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη.

Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγνώμη ο κ. Πατούλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της Περιφέρειας Αττικής».

Σχετικές ειδήσεις