ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Ο Στέφανος Κασσελάκης υιοθετεί την ρητορική του υπαρχηγού του, Παύλου Πολάκη

Παύλος Μαρινάκης: Ο Στέφανος Κασσελάκης υιοθετεί την ρητορική του υπαρχηγού του, Παύλου Πολάκη
Glomex

«Ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να μιλάει με τέτοιο τρόπο για έναν πρώην πρωθυπουργό», είπε ο Παύλος Μαρινάκης για τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κώστα Σημίτη

«Η συζήτηση περί παρελθόντος δεν αφορά την κοινωνία, αντίθετα την ενδιαφέρει το παρόν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχετικά με την επίθεση του Στέφανου Κασσελάκη προς τον Κώστα Σημίτη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μαρινάκης απάντησε έμμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για τις δηλώσεις του για τον Κώστα Σημίτη, λέγοντας ότι «πρέπει να έχουμε συναίσθηση, ασχέτως τι έγινε πριν το 2015. Ο κ. Κασσελάκης, είναι πρόεδρος ενός κόμματος που μας φόρτωσε το πιο άχρηστο μνημόνιο και έφερε σε ουρές τους πολίτες έξω από τράπεζες και δεν μπορεί να μιλάει με τέτοιο τρόπο για έναν πρώην πρωθυπουργό, υιοθετώντας πλήρως τη ρητορική του υπαρχηγού του, του κ. Πολάκη για χρέη και χρεοκοπία».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να περικοπούν φοροαπαλλαγές ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης ή οποιαδήποτε αύξηση φορολογικού συντελεστή. «Δεν είμαι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, αλλά δεν έχω καμία τέτοια πληροφόρηση» υπογράμμισε, σημειώνοντας πως ο κ. Στουρνάρας δεν είναι στην ελληνική κυβέρνηση.

Αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στη μείωση, επισημαίνοντας ότι νομοσχέδιο που έρχεται, θα εξετάσει ποιοι ακριβώς είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες από το 71% που δηλώνουν κάτω από τον βασικό μισθό.

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες στα Εξάρχεια για την κατασκευή του μετρό στην πλατεία της περιοχής, ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε όλες τις αλλαγές. «Το μετρό στα Εξάρχεια, είναι ένα έργο που θα βοηθήσει τους Αθηναίους», είπε και πρόσθεσε «κάποιοι, προσπαθούν να πιαστούν από ασήμαντες αφορμές για να αποδείξουν επαναστατικότητα».