ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Νέα παρέμβαση στο Κόκκινο - «Να αφουγκραστούμε τη βάση του κόμματος»

Στέφανος Κασσελάκης: Νέα παρέμβαση στο Κόκκινο - «Να αφουγκραστούμε τη βάση του κόμματος»

«Η βάση του κόμματος θέλει να γίνουμε κυβερνητική αριστερά. Δεν είναι εύκολη απόφαση ούτε για μένα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας το μεσημέρι στο Κόκκινο

«Να αφουγκραστούμε τη βάση του κόμματος. Η βάση του κόμματος θέλει να γίνουμε κυβερνητική αριστερά» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης με νέα του παρέμβαση Στο Κόκκινο, ενώ μόλις είχαν γίνει γνωστές τουλάχιστον τέσσερις απολύσεις δημοσιογράφων από τον σταθμό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ λίγες ώρες μετά την on camera δήλωσή του με την οποία προανήγγειλε ότι θα ζητήσει δημοψήφισμα από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή του Στέφανου Τζουμάκα, Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα, σημείωσε ότι δεν ήταν εύκολη απόφαση και ανέφερε ότι «το βασικό είναι να είμαστε ένα υγιές κόμμα που θα δίνει συντροφικότητα».

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκίνησε την παρέμβασή του μιλώντας για τη σημερινή του περιοδεία στην Πελοπόννησο. «Έχω ήδη πάει Μεγαλόπολη, Καλαμάτα. Τώρα πάω Τρίπολη. Το κόμμα θα ανήκει στην κοινωνία, θα οργανωθεί από την κοινωνία, από κάτω προς τα πάνω. Έχουμε χάσει 600.000 συμπολίτες μας στις τελευταίες κάλπες. Πρέπει να τους κερδίσουμε».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «αυτό που κάνει η ΝΔ είναι το άκρον άωτο της αλαζονείας. Από τις ανεξάρτητες αρχές μέχρι τους ελεύθερους επαγγελματίες που φορολογούν ωμά».

Αναφερόμενος στα Τέμπη - όπου μίλησε για έγκλημα - και στις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη, υπογράμμισε: «Ποιος μιλάει έτσι ρε παιδιά; Ποιος άνθρωπος μιλάει έτσι; Είναι στην κοσμάρα τους. Αν σκέφτεσαι έτσι, είναι έγκλημα. Μου θύμισε τον πρωθυπουργό που δεν μπορούσε να πει μία συγγνώμη μετά από αυτό το έγκλημα».

Στην επισήμανση της Ευγενίας Λουπάκη ότι η λέξη «αρρώστια» που χρησιμοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης στην on camera δήλωσή του «χτύπησε πολύ βαριά», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είπε: «Καλά κάνετε και ασκείτε κριτική. Κατανοητό. Το βασικό είναι να είμαστε ένα υγιές κόμμα που θα δίνει συντροφικότητα, όχι να προσβάλλει χωρίς λόγο όλα τα μέλη του. Μία συντροφικότητα, μία ανεκτικότητα. Αυτό είναι το υγιές. Αυτόν επιβραβεύουμε».

Ερωτηθείς αν βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση η παρέμβασή του, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε: «Να αφουγκραστούμε τη βάση του κόμματος. Η βάση του κόμματος θέλει να γίνουμε κυβερνητική αριστερά. Το οποίο σημαίνει πολλά πράγματα για πάρα πολλούς. Πίστεψέ με δεν είναι εύκολη απόφαση ούτε για μένα».