ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε και ο Μάκης Μπαλαούρας – «Δεν μπορώ να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα»

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε και ο Μάκης Μπαλαούρας – «Δεν μπορώ να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα»
EUROKINISSI.

Ο Μάκης Μπαλαούρας είναι το τελευταίο στέλεχος που αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που η ομάδα των «11» ανακοινώνει το νέο όνομα της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο Μάκης Μπαλαούρας γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μέσω μακροσκελούς επιστολής προς τις οργανώσεις στις οποίες είναι μέλος, καθώς και τις αντίστοιχες Νομαρχιακές.

«Δε μπορώ να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα, που οδηγείται να γίνει όπως το Δημοκρατικό των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με την επιθυμία του Προέδρου», τόνισε ο κ. Μπαλαούρας.

Αναφερόμενος στους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση και «εξαπολύοντας» επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη, έγραψε μεταξύ άλλων ότι «ο νέος Πρόεδρος εγκατάλειψε τις πάγιες θέσεις της Αριστεράς, ανέτρεψε τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος, αμφισβήτησε βασικές επιλογές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα και για ζητήματα που πλήττουν ευθέως και τον Αλέξη Τσίπρα, όπως, για τα 37 δισ. ευρώ και το «άρρωστο» κόμμα), καταστρατήγησε την εσωκομματική δημοκρατία, ενώ, συνέβαλε έντονα στην αποπολιτικοποίηση και στον ευτελισμό των αρχών μας και του ηθικού μας φορτίου, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων».

Η δημοσίευση του Μάκη Μπαλαούρα:

Σχετικές ειδήσεις