ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταναστευτικό – Σαμαράς: Επιχείρηση να πέσουν οι τόνοι στη ΝΔ

Μεταναστευτικό – Σαμαράς: Επιχείρηση να πέσουν οι τόνοι στη ΝΔ

Μετά το χθεσινό θρίλερ με την ψηφοφορία για την τροπολογία που αφορούσε στο μεταναστευτικό, στο εσωτερικό της ΝΔ γίνεται προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να μην συνεχιστεί οποιαδήποτε περιδίνηση επί του θέματος

Ο κ. Σαμαράς καταψήφισε χθες, η τροπολογία όμως πέρασε από 262 βουλευτές από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά ενώ καταψήφισαν Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη.

Από την διαδικασία απουσίαζαν 5 βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Χίου με το ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε εκφράσει ενστάσεις για την τροπολογία. Απουσίαζαν επίσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες νοσεί με covid και οι βουλευτές των Σπαρτιατών Γιώργος Ασπιώτης, Πέτρος Δημητριάδης και Μιχάηλ Γαυγιωτάκης.

«Ουδέν σχόλιον» ήταν η λακωνική αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στην καταψήφιση της τροπολογίας από τον Αντώνη Σαμαρά και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr δεν υπάρχει καμία διάθεση να δοθεί συνέχεια σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Η κυβέρνηση είχε θέσει στους βουλευτές της ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, εξαιρώντας τον πρώην πρωθυπουργό που είχε αντιδράσει έντονα στο περιεχόμενο της τροπολογίας Καιρίδη και είχε καλέσει την κυβέρνηση να την αποσύρει, με τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη να του απαντά ότι το περιεχόμενό της δεν συνιστά αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής.

«Η κομματική πειθαρχία πέρασε και πάμε παρακάτω…», είναι το μήνυμα που στέλνει το Μ.Μ. Το μήνυμα φαίνεται ότι ελήφθη στο γαλάζιο οικοσύστημα και η κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίζει να αριθμεί 158 βουλευτές περιορίζοντας στο ελάχιστο δυνατό τις αναταράξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, που, πάντως, καταγράφονται για πρώτη φορά τόσο έντονα στα όσα χρόνια κυβερνάει η γαλάζια παράταξη.

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς μετά την καταψήφιση έκανε κι αυτός μια λακωνική δήλωση στους δημοσιογράφους χωρίς να δώσει συνέχεια στο θέμα. «Ό,τι είχα χρέος να πω, το είπα και όποιος θέλει να το καταλάβει, το κατάλαβε» είπε με νόημα ο κ. Σαμαράς στους δημοσιογράφους, μετά την ψηφοφορία θέλοντας να υπογραμμίσει ότι έστειλε το μήνυμά του εκεί που ήθελε.

Να σημειωθεί ότι όταν ο πρώην πρωθυπουργός βγήκε από την αίθουσα της ολομέλειας, πολλοί βουλευτές της ΝΔ έσπευσαν να τον χαιρετήσουν και να συνομιλήσουν μαζί του.
Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου κανείς δεν θέλει να δώσει συνέχεια στο όλο ζήτημα ούτε βεβαίως να σχολιάσει την στάση του Αντώνη Σαμαρά. Αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές εκτιμούν ότι ούτε ο Αντώνης Σαμαράς πρόκειται να δώσει άλλης μορφής συνέχεια, τουλάχιστον προσώρας. Το αν μακροπρόθεσμα θα τραβήξει ξανά το σχοινί είναι κάτι που δεν μπορεί να προεξοφληθεί, αφού ο πρώην πρωθυπουργός κρατά κλειστά χαρτιά σε ότι αφορά τις προθέσεις και τις μελλοντικές του κινήσεις.