ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Νέα Αριστερά οργανώνεται - 60 πρώην βουλευτές στην πρώτη πλατιά σύσκεψη

Η Νέα Αριστερά οργανώνεται - 60 πρώην βουλευτές στην πρώτη πλατιά σύσκεψη

Στην πρώτη σύσκεψη στελεχών από όλη την Ελλάδα προχωρά η Νέα Αριστερά την Παρασκευή και το Σάββατο στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Αυτό θα είναι και το πρώτο βήμα της οργανωτικής συγκρότησης καθώς από αυτή την διαδικασία θα προκύψει ο οδικός χάρτης ως την πανελλαδική συνδιάσκεψη που προγραμματίζεται στα τέλη Φεβρουαρίου.

Στην σύσκεψη θα συμμετάσχουν στελέχη Κ.Ε. που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτές (περισσότεροι από 60), συνδικαλιστές, αιρετοί της αυτοδιοίκησης, ακαδημαικοί και στελέχη που προέρχονται από τον χώρο της νεολαίας, φοιτητές, εργαζόμενοι κλπ.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς θα ανοίξει τις εργασίες του διημέρου το απόγευμα της Παρασκευής. Ο Νάσος Ηλιόπουλος θα είναι ο δεύτερος ομιλητής και θα περιγράψει τον οδικό χάρτη στην πορεία της συγκρότησης. Σημειώνεται πως ήδη σε όλη την Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί συνελεύσεις φίλων και υποστηρικτών της Νέας Αριστεράς.

Η διαδικασία αυτή μπαίνει πλεόν σε ράγες και επιταχύνεται. Σε αυτό το πλαίσιο για την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί σειρά ανοιχτών συνελεύσεων και εκδηλώσεων από τα Γιάννενα και την Φλώρινα ως την Κρήτη και την Πελοπόννησο κάτι που φανερώνει την δυναμική που αποκτά το εγχείρημα της Νέας Αριστεράς.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν συνελεύσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας. Παράλληλα, τη Δευτέρα, στην Καλαμάτα τις 7.30μμ, στο ξενοδοχείο REX, ο Αλέξης Χαρίτσης θα συμμετέχει σε εκδήλωση-συζήτηση της Νέας Αριστεράς μαζί με τον Δημήτρη Χριστόπουλο, καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών.

Μια παρουσία που αντιπροσωπεύει την διαδικασία ανοίγματος της Νέας Αριστεράς σε χώρους και προσωπικότητες πέραν του πυρήνα των βουλευτών και μελών Κ.Ε. που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις