ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Δεν «εγκαταλείπω» την πολιτική - Η κοινοβουλευτική διαδρομή μου τελειώνει εδώ

Βαρβιτσιώτης: Δεν «εγκαταλείπω» την πολιτική - Η κοινοβουλευτική διαδρομή μου τελειώνει εδώ

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Τι είπε στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή του μετά τη «βόμβα» της παραίτησής του

Τους λόγους της απόφασής του να αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή εξήγησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Μάλιστα, απάντησε και στα σενάρια που κυκλοφορούν, διαψεύδοντάς τα, καθώς όπως είπε ο κύκλος του στην πολιτική έκλεισε και ο ίδιος ήθελε να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα τη ναυτιλία. Ξεκαθάρισε δε, ότι τελειώνει η κοινοβουλευτική διαδρομή του κι όχι η ενασχόλησή του με την πολιτική.

«Ήταν πριν από ένα τέταρτο του αιώνα, όταν παραιτήθηκα από το δικηγορικό γραφείο στο οποίο δούλευα, για να μπω στην πολιτική και να αρχίσω την προεκλογική μου εκστρατεία. Πιστεύω ότι έχω ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο και θέλω να επιστρέψω στον ιδιωτικό τομέα, στη ναυτιλία, εκεί όπου μπορώ να προσφέρω σε αυτό που έχουμε ως εθνικό στόχο.

Δηλαδή, να φέρουμε περισσότερες ναυτιλιακές επενδύσεις και την πρωτοκαθεδρία που έχουμε στη θάλασσα, να τη βλέπουμε και στην ξηρά», επεσήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Σε ερώτηση αναφορικά με σενάρια περί απομάκρυνσης επειδή δεν ήθελε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τόνισε πως «είχα ψηφίσει άλλωστε και το σύμφωνο συμβίωσης, πριν από μερικά χρόνια.

Αυτό που έχουμε ως εθνική κρίση, είναι η πληθυσμιακή μας συρρίκνωση. Δεν το θεωρώ τόσο κορυφαίο ζήτημα, ώστε να με οδηγήσει έξω από τη Βουλή».

«Για εμένα, το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι το δημογραφικό»

«Γεννήθηκα στην πολιτική και σε αυτήν την παράταξη (σ.σ. τη Νέα Δημοκρατία) και γνωρίζω πολύ καλά ότι η πολιτική έχει τις καλές και κακές στιγμές, τις οποίες και πέρασα. Όμως, δεν είναι μία κακή στιγμή η δική μου απόφαση.

Η σημερινή μου απόφαση (25/01) αφορά τους ψηφοφόρους μου, τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω που με έστειλαν στο κοινοβούλιο για να τους εκπροσωπήσω και βέβαια, αισθάνομαι μεγάλη τιμή που υπηρέτησα αυτήν την παράταξη.

Δεν είναι μία περίοδος συγκρούσεων και μεγάλων κρίσεων, για να πεις ότι η πολιτική ζωή “ζέχνει” από εξελίξεις. Τις περάσαμε όλη εκείνη την περίοδο, με τα μνημόνια κ.ά. Είναι μία περίοδος ηρεμίας», συμπλήρωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Ένας άνθρωπος που έχει γεννηθεί στην πολιτική, δεν παύει ποτέ να ασχολείται με αυτήν»

«Ένας άνθρωπος που έχει γεννηθεί στην πολιτική, δεν παύει ποτέ να ασχολείται με αυτήν. Όμως, η κοινοβουλευτική μου διαδρομή τελειώνει εδώ. Σήμερα το πρωί είδα τον Πρωθυπουργό και τού ανακοίνωσα την απόφασή μου. Τον ευχαριστώ για τα θερμά λόγια που έγραψε στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, στο οποίο θύμισε και τη μακρά φιλία μας», κατέληξε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Σχετικές ειδήσεις