ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελεσίγραφο από τους αγρότες στην κυβέρνηση με κλεισιμο δρόμων

Τελεσίγραφο από τους αγρότες στην κυβέρνηση με κλεισιμο δρόμων
Φωτ.: Eurokinissi

Οι αγρότες σήμερα έχουν προγραμματίσει κλείσιμο δρόμων 

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση μεταξύ κυβέρνησης και αγροτών, με τις κινητοποιήσεις να συνεχίζονται και πλέον οι αγρότες να προειδοποιούν ανοιχτά και με κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ.

Οι αγρότες δηλώνουν ανικανοποίητοι από τις κυβερνητικές εξαγγελίες και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός αναφερόμενος σε σημερινή εκπομπή του ΣΚΑΙ στην κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων και το τι ζητούν οι αγρότες από την Κυβέρνηση είπε πως θεωρεί πως «βρίσκονται από την ίδια πλευρά».

«Είμαστε υποχρεωμένοι από την Παρασκευή να αλλάξει η στάση μας», διεμήνυσε ωστόσο το μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λάρισας, Χ. Σιδερόπουλος.

Αποκλεισμοί δρόμων από τους αγρότες

Σύμφωνα με την ΕΡΤ σε αποκλεισμούς εθνικών και επαρχιακών οδών προχωρούν από σήμερα οι αγρότες, οι οποίοι στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους. Γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από 55 μπλόκα και 70 συνεταιρισμούς, στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας αποφάσισαν μπλόκα σε εθνικές και επαρχιακές οδούς, τελωνεία αλλά και κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, όπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο, την ερχόμενη εβδομάδα.

Μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ οι αγρότες των μπλόκων θα αποφασίζουν για την ώρα που θα κλείνουν τις εθνικές οδούς, τις επαρχιακές οδούς, αλλά και τα τελωνεία όχι όμως για τους οδηγούς, αλλά για τα εμπορεύματα.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ3, σήμερα αναμένεται περίπου στη 1 το μεσημέρι να έχουμε συμβολικό αποκλεισμό στα Κουφάλια και στα Μάλγαρα, ενώ υπενθύμισε ότι στη Μακεδονία υπάρχουν μπλόκα στα Μάλγαρα, στην Επανομή, στα Μουδανιά, στο Δερβένι και στα Κουφάλια. Επίσης, πρόσθεσε ότι υπάρχουν μπλόκα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στα Γιαννιτσά, τις Σέρρες κ.ά.

Εξάλλου, πανλακωνική σύσκεψη στο μπλόκο του κόμβου Δαφνίου – Κροκεών, οργανώνουν οι αγροτικοί και οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Λακωνίας, σήμερα Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2024, στις 6 το απόγευμα. Θα γίνει ενημέρωση για τη συζήτηση και τις αποφάσεις της πανελλαδικής σύσκεψης της Νίκαιας (Λάρισα), ενώ θα συζητηθούν οι νέες κινητοποιήσεις και οι μορφές αυτών.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ στις 17:00 στη Θεσσαλία κλείνουν τα μπλόκα σε Πλατύκαμπο (ΠΑΘΕ), Καρδίτσα (Ε 65) και Στεφανοβίκειο (παλαιά εθνική οδό Λάρισας- Βόλου) καθώς επίσης και στα τελωνεία για τα μεγάλα οχήματα που κάνουν εισαγωγές τροφίμων.

Στην Κεντρική Μακεδονία, στις 13:00, για 30 λεπτά, οι αγρότες κλείνουν τα μπλόκα σε Μάλγαρα, Δερβένι, Στρυμωνικό, Χαλκηδώνα, Κουλούρα.

Στις 15:00 οι αγρότες του Αλμυρού θα κλείσουν την εθνική Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Σε νέο συμβολικό αποκλεισμό θα προχωρήσουν και σήμερα οι αγρότες στα Νέα Μουδανιά 6 με 8 το βράδυ.