ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Δένδιας στη Βοστώνη - Συναντήσεις με φορείς και παράγοντες της ομογένειας (pics)

Ο Νίκος Δένδιας στη Βοστώνη - Συναντήσεις με φορείς και παράγοντες της ομογένειας (pics)

Ο Νίκος Δένδιας αντάλλαξε απόψεις με τους διακεκριμένους Έλληνες ομογενείς για τη μεταρρύθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις και τη δυνατότητα συμβολής της ομογένειας, σε ζητήματα καινοτομίας και τεχνολογίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, με πρωινό εργασίας που είχε στη Βοστώνη με διακεκριμένους ομογενείς από διάφορους κλάδους.

Συγκεκριμένα, στο πρωινό εργασίας συμμετείχαν ο επιχειρηματίας Γιώργος Αντωνιάδης, ο οποίος από τον Μάρτιο του 2023 είναι Πρόεδρος των Επιτρόπων του Κολλεγίου Αθηνών στις ΗΠΑ, ο Κωνσταντίνος Σπηλιάκος, της εταιρείας κυβερνοασφάλειας EOS Systems, o Παύλος Τσιτσόπουλος, πρόεδρος της Ομογενειακής Οργάνωσης Επιχειρηματιών «ΑΩ», η Ειρήνη Ηλιακή, λοιμωξιολόγος στο Cambridge Health Alliance (ανιψιά του πεσόντος εν ώρα καθήκοντος Σμηναγού Κ. Ηλιάκη), ο επιχειρηματίας Γιώργος Φραγκιουδάκης, η Μαρίνα Χατζόπουλος, Πυρηνικός Φυσικός, επικεφαλής της NGO «Δέον», και ο Σταμάτης Αστράς, επιχειρηματίας.

Το παρών στη συνάντηση έδωσε και ο Γενικός Πρόξενος στη Βοστώνη Συμεών Τέγος.

Ο κ. Δένδιας ανέλυσε στους συμμετέχοντες τις προκλήσεις ασφαλείας στο διεθνές περιβάλλον και στην ευρύτερη περιοχή της χώρας μας, οι οποίες απαιτούν τη μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων με την «Ατζέντα 2030».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δένδιας αντάλλαξε απόψεις με τους διακεκριμένους Έλληνες ομογενείς για τη μεταρρύθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις και τη δυνατότητα συμβολής της ομογένειας, σε ζητήματα καινοτομίας και τεχνολογίας.