ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντοζαμάνης στο Newsbomb.gr: Θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα από τις ευρωεκλογές

Κοντοζαμάνης στο Newsbomb.gr: Θα εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα από τις ευρωεκλογές

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Κοντοζαμάνη, στη διευθύντρια του Newsbomb.gr, Αμαλία Κάτζου.

Το διπλό διακύβευμα των εκλογών, αφενός προς τα έξω ότι έχει μια ισχυρή παρουσία η Ελλάδα στην Ευρώπη και αφετέρου ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, περιέγραψε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Βασίλης Κοντοζαμάνης μιλώντας στο Newsbomb.gr. «Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα είναι ισχυρή, είναι δυνατή σε μια Ευρώπη που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον (...). Θέλουμε να είμαστε ισχυροί στις Βρυξέλλες και την Ευρωβουλή όπου λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τις ζωές όλων μας. Άρα, πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι δεν είναι ήσσονος σημασίας εκλογική διαδικασία» επισήμανε καταρχάς.

Δεύτερον, υπογράμμισε πως με τις ευρωεκλογές πρέπει να σταλεί και ένα μήνυμα σταθερότητας στη χώρα και συνέχισης των μεταρρυθμίσεων που βρίσκονται προς υλοποίηση.

Ερωτηθείς από την Αμαλία Κάτζου αν εξαχθούν πολιτικά συμπεράσματα από το βράδυ των εκλογών, ο κ. Κοντοζαμάνης απάντησε καταφατικά. Άλλο να έχεις μια οριακή και άλλο μια μεγάλη νίκη, επεξήγησε.

Κληθείς να απαντήσει αν μπορούν να συγκριθούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών με αυτά των εθνικών εκλογών, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ανέφερε ότι δεν θα μπορούσαν, ούτε να «παίξουμε με τα νούμερα».

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως πρέπει να είναι ισχυρή η Νέα Δημοκρατία και το ΕΛΚ για να μην ψηφίζονται ψηφίσματα κατά της χώρας μας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης είπε πως την Κυριακή το βράδυ «θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα συνεχίζει σε ένα περιβάλλον σταθερότητας την πορεία που έχει χαράξει».

Σε προσωπικό τόνο, είπε πως είναι πρόκληση για τον ίδιο η Ευρωβουλή, σημειώνοντας πως όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας του στον τομέα της Υγείας συμμετέχει στα ευρωπαϊκά δρώμενα και εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Αρχή Αντιμετώπισης και Προετοιμασίας έναντι των Υγειονομικών Κινδύνων.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη