Δένδιας: Η Μακεδονία είναι ιστορικά και γεωγραφικά η φυσική πρωτεύουσα των Βαλκανίων

Η Μακεδονία είναι η φυσική πρωτεύουσα των Βαλκανίων, διαμήνυσε κατά την περιοδεία του σε Ημαθία και Πέλλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Δένδιας: Η Μακεδονία είναι ιστορικά και γεωγραφικά η φυσική πρωτεύουσα των Βαλκανίων
6'

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Τομέα Αθηνών Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Μαΐου, την Ημαθία και την Πέλλα ως συντονιστής του κόμματος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις Ευρωεκλογές 2024.

Ο κ. Δένδιας ξεκίνησε την επίσκεψή του από την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, στη Βέροια, όπου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη, παρουσία των βουλευτών Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολου Βεσυρόπουλου, Αναστάσιου Μπαρτζώκα, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, του πρώην βουλευτή Απόστολου Φωτιάδη και του υποψήφιου βουλευτή Γιώργου Γουλτίδη. Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, η περιφερειακή σύμβουλος της ΠΕ Ημαθίας Συρμούλα Τζήμα, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Ημαθίας Σταύρος Γιανναβαρτζής και ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος.

Ο Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ημαθίας της ΝΔ Απόστολο Βεσυρόπουλο, Αναστάσιο Μπαρτζώκα και Λάζαρο Τσαβδαρίδη, συναντήθηκε με πολίτες σε κεντρικό καφέ της πόλης.

Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι επισκέφθηκε την Ιη Μεραρχία, «την ιστορική έδρα του Β' Σώματος Στρατού» ενώ πρόσθεσε ότι εκεί είχε υπηρετήσει ο πατέρας του.

«Είχαμε», συνέχισε, «την ευκαιρία με τα εκπληκτικά εξαιρετικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων -όπως ξέρετε η Ιη Μεραρχία είναι η αιχμή του δόρατος του Ελληνικού Στρατού- να συζητήσουμε, να τους ενημερώσω για τη μεγάλη μεταρρύθμιση, την ”Ατζέντα 2030” των Ενόπλων Δυνάμεων, τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τον Στρατό, για το Ναυτικό, για την Αεροπορία για να μπορούμε να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οποιεσδήποτε προκλήσεις το μέλλον επιφυλάσσει».

Μιλώντας στους πολίτες, επισήμανε: «Έχετε μια εκπληκτική παλιά πόλη. Μία πόλη που της αξίζει η ανάδειξη. Είναι ωραίο να περπατάει κανείς στα δρομάκια -εγώ ως Κερκυραίος λέω πάντα στα σοκάκια- ιδίως της παλιάς πόλης. Ένας τόπος που παρά το τεράστιο ιστορικό του παρελθόν έχει και μια πολύ μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης».

«Πήγα στην Περιφέρεια, όπου είχα τη δυνατότητα να με ενημερώσει ο αντιπεριφερειάρχης για τα έργα που με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, εκτελούνται εδώ, με τη βοήθεια του αντιπεριφερειάρχη και των περιφερειακών συμβούλων, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο» συμπλήρωσε.

«Για μένα η Μακεδονία έχει μια διπλή σημασία. Κατ' αρχήν, είναι ιστορική κοιτίδα του κόμματός μας. Από εδώ είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά και από εδώ είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός του στελεχιακού μας δυναμικού. Και δεν το κρύβουμε, σε εκλογές πάμε, και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων μας» ανέφερε.

«Για εμάς λοιπόν αυτή είναι η πατρίδα μας με πολλαπλές έννοιες. Και επίσης η Μακεδονία είναι ιστορικά και γεωγραφικά η φυσική πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Αυτός είναι ο ιστορικός της ρόλος. Και αυτόν τον ρόλο θα βοηθήσει η παράταξή μας να παίξει και στο μέλλον. Και, βεβαίως, άναρθρες, και θα μου επιτρέψετε να πω και παντελώς ανιστόρητες και ανόητες, κραυγές από διάφορους δεξιά και αριστερά εκτός των συνόρων μας, δεν αντέχουν σε καμία κριτική, δεν πρόκειται για σοβαρές απόψεις. Αφορούν το ιστορικό προχθές, ούτε καν το ιστορικό χθες» σημείωσε και προσέθεσε:

«Αυτή είναι η ιστορική της παρακαταθήκη. Αυτό υπάρχει από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτό θα είναι και στο μέλλον και είναι συμφέρον των πάντων να το αντιληφθούν, να το στηρίξουν και να επωφεληθούν από αυτό, αντί να δημιουργούν ανιστόρητες αναφορές που -ξαναλέω- αναφέρονται στο προχθές».

Για τις ευρωεκλογές, είπε πως «Τείνουμε να νομίζουμε ότι δεν αφορούν τη ζωή μας» και υπογράμμισε: «Εμείς οι Νεοδημοκράτες τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Αυτές είναι πολύ σημαντικές εκλογές. Γιατί εμείς χάρις στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και επίσης στην προσπάθεια πολλών κυβερνήσεων, ιδίως των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, είμαστε στην καρδιά του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, του πιο περήφανου εγχειρήματος στην ιστορία της ανθρωπότητος. Ένας χώρος Δημοκρατίας, προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και προστασίας της καθεμιάς και του καθενός. Τον ρόλο που οι επιδοτήσεις των αγροτικών προϊόντων και τα Ευρωπαϊκά Ταμεία έχουν παίξει στην εξέλιξη της Ελλάδας δεν μπορούμε ούτε να τον ξεχάσουμε ούτε να τον αγνοήσουμε».

«Υπάρχει πάλι ένας αγώνας, ένα διακύβευμα, μια προσπάθεια. Ποια είναι η προσπάθεια; Η προσπάθεια είναι να αντιμετωπίσουμε τις επελαύνουσες δυνάμεις του λαϊκισμού, και από τα δεξιά και από τα αριστερά. Αναφέρομαι σε ολόκληρη την Ευρώπη. Εμφανίζονται αντιευρωπαϊκές φωνές, δήθεν καλυμμένες από το πρόσχημα του ευρωσκεπτικισμού, έτσι το λένε. Πίσω από αυτό κρύβεται ένας βαθύς αντιευρωπαϊσμός, σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες, που παριστάνει ότι δήθεν βάζει τα εθνικά συμφέροντα πάνω από τα ευρωπαϊκά συμφέροντα» επισήμανε.

«Το συμφέρον της Ελλάδας, το εθνικό συμφέρον, είναι μια ισχυρή Ευρώπη» είπε και αναφέρθηκε στην επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πολωνό πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ, για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πόλου αεράμυνας.

Είμαστε, ανέφερε, καθ' οδόν για να φτιάξουμε δύο «θόλους» πάνω από την πατρίδα μας. Έναν «θόλο» αντι-drone και έναν αντιαεροπορικό «θόλο». «Να θωρακίσουμε την πατρίδα μας», συμπλήρωσε.

«Είναι πολύ σημαντικό για μας αν και η Ευρώπη καταλάβει την ανάγκη και πάει ένα βήμα παραπέρα» και να καλύψει όλο το χώρο της Ένωσης με μια «ομπρέλα», με μια «ασπίδα» τόνισε.

«Πρέπει», υπογράμμισε, «να προασπίσουμε τη δυνατότητά μας να καθορίζουμε τα επόμενα ευρωπαϊκά βήματα, τη διάθεση των ευρωπαϊκών πόρων, ώστε να ωφεληθούν αυτοί που είναι πιο πίσω από τους άλλους στην οικονομική ανάπτυξη. Να φέρουμε, δηλαδή, την πατρίδα μας, τους αγρότες μας κυρίως, στο ίδιο επίπεδο με τις πιο προηγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Πρέπει να δώσουμε την καθαρή απάντηση, ότι στο ευρωπαϊκό ερώτημα η πατρίδα μας δίνει την πιο ευρωπαϊκή απάντηση. Και η ευρωπαϊκή απάντηση είναι η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, είναι η απάντηση με τον πιο Ευρωπαίο πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι η απάντηση που κατοχυρώνει τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, των Ελλήνων αγροτών» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε στη συνέχεια την Έδεσσα όπου συναντήθηκε με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και κομματικά στελέχη.

Το απόγευμα θα επισκεφθεί την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, όπου θα συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τζαμτζή και στη συνέχεια, το Επιμελητήριο Πέλλας, όπου θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς.

Ο κ. Δένδιας θα μεταβεί ακολούθως στους Προμάχους Πέλλας όπου θα συζητήσει σε καφέ με πολίτες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή