ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Α. Σαμαρά - Κ. Παπούλια στις 14:00

Συνάντηση Α. Σαμαρά - Κ. Παπούλια στις 14:00

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο για τις επαφές με τους Ευρωπαίους ηγέτες Την Τετάρτη η συνάντηση με τους κυβερνητικούς εταίρους

Το κατώφλι του προεδρικού Μεγάρου θα περάσει στις 14:00 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με τους Ευρωπαίους ηγέτες είχε τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο με τους κυβερνητικούς εταίρους, όσο και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις.

Στην συνάντηση στο Προεδρικό μέγαρο, ο Κάρολος Παπούλιας θα έχει στα χέρια του την επιστολή που του έστειλε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στο Παρίσι.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του θα ενημερώσει τον πρώτο πολίτη της χώρας για τα αποτελέσματα των επαφών με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ. Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να εμφανιστεί συγκρατημένα αισιόδοξος, θα τονίσει πως το κλίμα στην Ευρώπη αρχίζει να αλλάζει για την Ελλάδα και θα επαναλάβει πως στόχος είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας μέσα από ένα «μαραθώνιο».

Στο τραπέζι των συνομιλιών θα βρεθούν και τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει τα μέτρα να έχουν κοινωνικά κριτήρια, καθώς όπως έχει τονίσει «ο λαός δεν αντέχει άλλο».

Τετάρτη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Νέα συνάντηση με τους κυβερνητικούς εταίρους θα έχει στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ το οποίο δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα.

Διαβάστε επίσης: Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εντός της εβδομάδας

Οι δειλοί στο σπίτι τους