ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Σήμερα η συνεδρίαση για την εκλογή νέου γραμματέα

ΝΔ: Σήμερα η συνεδρίαση για την εκλογή νέου γραμματέα

Για τις 10:30 έχει προγραμματιστεί η ειδική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.

Για τη θέση θα αναμετρηθούν ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ενώ τελευταία στιγμή αποσύρθηκε ο επικεφαλής του τομέα συνδικαλιστικού του κόμματος Φίλιππος Ταυρής. Είχε προηγηθεί ορισμός του κ. Ταυρή ως επικεφαλής των διαδικασιών για το επερχόμενο συνέδριο του κόμματος.

Οι δύο υποψήφιοι έχουν ήδη διασταυρώσει τα ξίφη τους με τον κ. Κακλαμάνη να κάνει χθες Τετάρτη εκ νέου λόγο για παρεμβάσεις στελεχών της Λεωφόρου Συγγρού εναντίον της υποψηφιότητας του.

«Βασιλικότεροι του Βασιλέως τηλεφωνούν και η φράση που λένε είναι, ‘’η κεντρική διοίκηση είναι δεν επιθυμεί τον τάδε’’. Τι θα πει η κεντρική διοίκηση δεν επιθυμεί τον τάδε;» δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης στον «Βήμα 99,5». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι απέστειλε σχετική επιστολή «με ονόματα» στον απερχόμενο γενικό γραμματέα, υπό την ευθύνη του οποίου γίνονται οι εκλογές, και στον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής κ. Τραγάκη.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, μιλώντας επίσης στον «Βήμα 99,5», εκτίμησε ότι «σε κάθε εκλογική αναμέτρηση σε κάθε δημοκρατική διαδικασία υπάρχει προτίμηση των στελεχών για κάποια πρόσωπα για κάποιες θέσεις».

«Σε αυτές τις διαδικασίες αλίμονο και να υπήρχε παρέμβαση από την ηγεσία. Δεν υπάρχουν τέτοια θέματα. Αλλά όλα τα στελέχη έχουν την προτίμησή τους: Και θα βρούμε και πάρα πολλά λευκά, η ασταύρωτα ψηφοδέλτια, όπου με αυτό τον τρόπο θα εκφράσουν την προτίμησή τους στη κάλπη» συμπλήρωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.