ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση με Ρομπάι ζήτησε ο Τσίπρας

Συνάντηση με Ρομπάι ζήτησε ο Τσίπρας

Με την προετοιμασία της διήμερης επίσκεψης του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, ασχολήθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της.

Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει το βράδυ της 15ης Σεπτεμβρίου στους παραγωγικούς φορείς ενώ θα έχει και πολλές συναντήσεις με συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει το σχέδιο του για την ανασυγκρότηση της χώρας, ενώ αναμένεται να αναπτύξει τις θέσεις του για σειρά θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, όπως το μεταναστευτικό, η Παιδεία, η Υγεία κλπ.

Την επομένη, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, ο κ. Τσίπρας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

Αίτημα για συνάντηση με Ρομπάι

Ενόψει της επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου, το γραφείο του κ. Τσίπρα επικοινώνησε με το γραφείο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ζήτησε να υπάρξει συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών.

Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του επικεφαλής του Γιουρογκρούπ στην Αθήνα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε να εντάξει στο πρόγραμμά του συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, παρά το γεγονός ότι είχε έγκαιρα ζητηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιούνκερ, μετά τον θόρυβο που είχε προκληθεί, είχε ζητήσει ανεπίσημη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα για το πρωί της Πέμπτης 23 Αυγούστου.

Η απάντηση όμως από το γραφείο του κ. Τσίπρα ήταν αρνητική, καθώς κρίθηκε ως «μη σοβαρή», που δεν συνάδει με τον θεσμικό ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί δεν νοείται ανεπίσημη συνάντηση, δηλαδή ιδιωτική, τη στιγμή που είχε ζητηθεί επίσημη συνάντηση.