ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να δοθεί βάρος στην ντόπια παραγωγή οσπρίων θέλει το Υπ.Αγρ.Ανάπτυξης

Να δοθεί βάρος στην ντόπια παραγωγή οσπρίων θέλει το Υπ.Αγρ.Ανάπτυξης

Δράσεις και προγράμματα για την ανάδειξη των εξαιρετικής ποιότητας ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων, των προϊόντων ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) και γεωγραφικής ένδειξης (ΠΓΕ), πρόκειται να προωθήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αυτό ειπώθηκε στη σημερινή συνάντηση του αρμόδιου υπουργού, καθηγητή, Αθ. Τσαυτάρη με τον γενικό διευθυντή του ελληνικού γραφείου της Greenpeace Ν. Χαραλαμπίδη, όπου κυριάρχησε το θέμα της στήριξης της καλλιέργειας ελληνικών ψυχανθών φυτών, δηλαδή των κτηνοτροφικών φυτών και των οσπρίων. Το υπουργείο εκτιμά, ότι η προώθηση της καλλιέργειας ψυχανθών φυτών, τόσο για την επιστροφή των οσπρίων στο τραπέζι του Έλληνα καταναλωτή, όσο και για την παραγωγή ελληνικών ζωοτροφών, θα ενισχύσει την αυτάρκεια της χώρας στον τομέα αυτό, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι εισαγωγές.

Η μείωση των εισαγωγών οσπρίων και ζωοτροφών, θα συμβάλλει στον περιορισμό του κόστους παραγωγής, στην αύξηση του γεωργικού εισοδήματος και στη διαμόρφωση καλύτερων τιμών για τον καταναλωτή. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε, ότι η παραγωγή οσπρίων και ελληνικών πρωτεϊνούχων κτηνοτροφικών φυτών θα περιορίσει τον κίνδυνο από τις διακυμάνσεις των τιμών στα εισαγόμενα προϊόντα, που αποβαίνουν συνήθως εις βάρος του παραγωγού και μετακυλίονται στον καταναλωτή.