ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξενογιαννακοπούλου: Διαφανής η πολιτική μου διαδρομή

Ξενογιαννακοπούλου: Διαφανής η πολιτική μου διαδρομή

Την έντονη αντίδρασή της για την εμπλοκή του ονόματός της στη λίστα του ΣΔΟΕ που δημοσιεύτηκε στον Τύπο και εμπλέκει πολιτικούς σε υποθέσεις «ύποπτου πλουτισμού», εξέφρασε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «διαφανή και κρυστάλλινη» πολιτική διαδρομή, ενώ αναφορικά με την περιουσιακή της κατάσταση επισημαίνει πως αποτυπώνεται στις δηλώσεις πόθεν έσχες.

«Στη δημοκρατία είναι αυτονόητο και αναγκαίο οι πολιτικοί και όσοι ασκούν δημόσια διοίκηση να είναι στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών, κάτω όμως από τις διαδικασίες που θέτει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και το κράτος δικαίου. Είναι απαράδεκτο για ελέγχους σε εξέλιξη χωρίς αποτελέσματα, να καλλιεργούνται φήμες μέσα από ανεπίσημες διαρροές, να επιχειρείται αδιάκριτη ισοπέδωση, ενοχοποίηση, στοχοποίηση και λασπολογία. Προκαλεί εντύπωση και τίθεται το ερώτημα ποιο κέντρο κατασκευάζει λίστες και κάνει διαρροές, γιατί επελέγη η συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ποιος επιχειρεί να ενοχοποιήσει συλλήβδην και να θέσει τον πολιτικό κόσμο σε ομηρία» σημειώνει η κ. Ξενογιαννακοπούλου.

Αναφερόμενη στην εμπλοκή του ονόματος της στην υπόθεση της προμήθειας τρόλεϊ από τον ΗΛΠΑΠ το 2002, η πρώην υπουργός απαντά ότι τότε ως Γενική Γραμματέας Εμπορίου συμμετείχε θεσμικά εκ του νόμου, ex officio, στις διακομματικές επιτροπές, μεταξύ των οποίων και σε ορισμένες συνεδριάσεις της συγκεκριμένης διακομματικής επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν εξάλλου, πέραν των άλλων Γενικών Γραμματέων Υουργείων, εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του Συνασπισμού, καθώς και δύο δικαστικοί λειτουργοί.

«Οι αποφάσεις σε κάθε στάδιο του διαγωνισμού πάρθηκαν αφού τα σχετικά ερωτήματα λύθηκαν ενώπιον αρμόδιων δικαστηρίων και σύμφωνα με τις αποφάσεις τους, και οι καταρτισθείσες συμβάσεις εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια του αρμόδιου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σε κάθε περίπτωση, εάν υπάρχει διαδικασία ελέγχου σε εξέλιξη, πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί με ταχύτατους ρυθμούς, και τα αποτελέσματα της να δημοσιοποιηθούν, γιατί είναι απαράδεκτο να δημιουργούνται σκιές και υπόνοιες», επισημαίνει η κ. Ξενογιαννακοπούλου.