ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πράσινο φως» για τα μέτρα ανάβει ο Βενιζέλος

«Πράσινο φως» για τα μέτρα ανάβει ο Βενιζέλος

Προβληματισμός στην Ιπποκράτους για τη στάση που θα τηρήσουν ορισμένοθι βουλευτές

Συνεδριάζει σήμερα στις 11:00 το πρωί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευ. Βενιζέλος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ξεκαθάρισε ότι σκοπεύει να λειτουργήσει ως υπεύθυνος κυβερνητικός εταίρος σηκώνοντας το βάρος που του αναλογεί στην ψήφιση των μέτρων.

Πολλοί βουλευτές ωστόσο εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το εάν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα, ενώ ταυτόχρονα οι «δελφίνοι» ετοιμάζονται να αμφισβητήσουν τον κ. Βενιζέλο.

Προβληματισμός επικρατεί στην Ιπποκράτους για την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, καθώς τουλάχιστον 4 με 5 βουλευτές έχουν εκφράσει σοβαρές ενστάσεις ζητώντας κύρωση των συμβάσεων από τη Βουλή, κάτι το οποίο έχει αρνηθεί η τρόικα.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να εισηγηθεί την ψήφιση των μέτρων, τόσο των δημοσιονομικών όσο και των εργασιακών. Η στάση των βουλευτών κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική καθώς θα είναι δεσμευτική για όλους και θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Την πρότασή του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα επεσήμανε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ δεν θα εξαρτηθεί από τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «το ΠΑΣΟΚ καθορίζει τη θέση του ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της εθνικής στρατηγικής για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, με ασφάλεια και προοπτική».