ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απανωτές διαγραφές μετά την ψηφοφορία

Απανωτές διαγραφές μετά την ψηφοφορία

Απανωτές ήταν οι διαγραφές μετά το τέλος της ψηφοφορίας

Επτά «απώλειες» βουλευτών, έξι για το ΠΑΣΟΚ και ενός από τη ΝΔ, καταγράφουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων, καθώς οι βουλευτές αυτοί δεν ακολούθησαν τη «γραμμή» του κόμματος κατά την ονομαστική ψηφοφορία επί του πολυνομοσχεδίου με το οποίο εγκρίθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έθεσε εκτός της ΚΟ του κόμματός του τον βουλευτή Κοζάνης Γεώργιο Κασαπίδη, ο οποίος δήλωσε «παρών» κατά την ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τους βουλευτές Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος απουσίαζε από την ψηφοφορία, την Αγγελική Γκερέκου, τον Μάρκο Μπόλαρη και τον Γιάννη Κουτσούκο οι οποίοι δήλωσαν "παρών", και τους Θεόδωρο Παραστατίδη και Μιχάλη Κασσή, οι οποίοι ψήφισαν «όχι».

«Δεν ήρθα στο ΠΑΣΟΚ, όταν μοίραζε καρέκλες. Θα αγωνιστώ για να ξαναβρεί το ΠΑΣΟΚ την ψυχή του», δήλωσε ο Γιάννης Κουτσούκος εξερχόμενος του κοινοβουλίου.

H επιστολή του Ευ. Βενιζέλου αναφέρει:

"Προς Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο-Βασίλειο Μεϊμαράκη

Κύριε Πρόεδρε,

Σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 16 του Κανονισμού της Βουλής, σας ενημερώνω ότι οι βουλευτές Αγγελική Γκερέκου, Μιχάλης Κασσής, Ιωάννης Κουτσούκος, Μάρκος Μπόλαρης, Θεόδωρος Παραστατίδης και Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης δεν ανήκουν πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ."