ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μίκης Θεοδωράκης: Φαρσοκωμωδία η ψηφοφορία στη Βουλή (vid)

Μίκης Θεοδωράκης: Φαρσοκωμωδία η ψηφοφορία στη Βουλή (vid)

Να σπάσουμε τις ράγες πάνω στις οποίες που μας έχουν επιβάλει ΕΕ και ΔΝΤ να κινείται το τρένο που λέγεται Ελλάδα, ζήτησε ο Μίκης Θεοδωράκης σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, χαρακτήρισε ανίκανους αυτούς που μας κυβερνούν και τόνισε πως αυτή την κρίσιμη στιγμή η χώρα «χρειάζεται 300-500 τίμιους Έλληνες για να την κυβερνήσουν»

Αναφερόμενος στην χθεσινή κρίσιμη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο ο Μίκης Θεοδωράκης έκανε λόγο για μια «τραγική φαρσοκωμωδία» και υποστήριξε πως χρειαζόμαστε ένα νέο κίνημα «οργανωμένων και όχι αγανακτισμένων» και χαρακτήρισε ανίκανους αυτούς που μας κυβερνούν για τους οποίους είπε πως «ο λαός δεν τους πιστεύει και πρέπει να φύγουν».

Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης αναρωτήθηκε «αν είναι δυνατόν μία μειοψηφία να αποφασίζει για το μέλλον ενός λαού;»

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο Μίκης Θεοδωράκης αποκάλυψε πως του έγινε πρόταση να συνεργαστεί μαζί του προεκλογικά ενώ αναφερόμενος στην εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης δήλωσε πως συμφωνεί με τον Π.Λαφαζάνη.

Όσον αφορά την Χρυσή Αυγή ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε πως αυτοί δεν είναι Έλληνες αλλά Ναζί και τους προκάλεσε χαρακτηριστικά «αν είναι παλικάρια να πάνε στο Πακιστάν να δέρνουν και όχι εδώ».