ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Μαριά στη Βουλή για την καταδίκη της χώρας στα εργασιακά

Ερώτηση Μαριά στη Βουλή για την καταδίκη της χώρας στα εργασιακά

Επίκαιρη Ερώτηση για την καταδίκη της κυβέρνησης από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας για παραβιάσεις στα εργασιακά κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υπεύθυνος του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς.

«Με ερώτηση του προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση και αξιοποιώντας πλήρως την έκθεση αρ. 365 της Επιτροπής για τις Συνδικαλιστικές Ελευθερίες, δηλαδή του ανωτάτου ελεγκτικού οργάνου του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας που συνεδρίασε από την 1η έως τη 16η Νοεμβρίου με την οποία εγκαλείται η ελληνική κυβέρνηση για σοβαρή παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας σε σχέση με τα εργασιακά λόγω σειράς αντεργατικών μνημονιακών μέτρων που έχουν θεσπισθεί, ο Νότης Μαριάς καλεί τον Υπουργό να συμμορφωθεί πλήρως με την εν λόγω απόφαση και να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας για σεβασμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ταυτόχρονα ο Νότης Μαριάς παρατηρεί στην επίκαιρη ερώτηση ότι στην παραπάνω απόφαση επισημαίνεται ότι οι επαναλαμβανόμενες και εκτεταμένες παραβιάσεις της χώρας μας με διαρκή μνημονιακά νομοθετικά μέτρα στο σύστημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων οδηγούν στην αποσταθεροποίηση συνολικά των εργασιακών σχέσεων. Επίσης σε σχέση με τις μνημονιακές μειώσεις μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση τα μέτρα θα έπρεπε να έχουν προσωρινό χαρακτήρα, με ανώτατο χρονικό όριο εφαρμογής τα 3 χρόνια».