Ζητούν αποκλεισμό της Ζαρούλια από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Ζητούν αποκλεισμό της Ζαρούλια από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Τρεις βουλευτές, δύο από το ΠΑΣΟΚ και ένας από τη ΔΗΜΑΡ, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ζητούν να διερευνηθεί η δυνατότητα αποκλεισμού της βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, από την ελληνική αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην επιστολή τους οι τρεις βουλευτές επισημαίνουν πως «η συμμετοχή της έχει προκαλέσει σωρεία έντονων αντιδράσεων από Ευρωπαίους πολιτικούς και διανοούμενους, καθώς και από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή ως μία απροκάλυπτα ρατσιστική και νεοναζιστική οργάνωση». 

Χαρακτηρίζουν, εξάλλου, «αντιφατικό και τραγικά ειρωνικό το γεγονός της συμμετοχής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού, ενός πολιτικού κόμματος-οργάνωσης, που παραβιάζει στην πράξη και με βίαιες ενέργειες τα δικαιώματα ημεδαπών και αλλοδαπών κατοίκων της χώρας μας».

Οι τρεις βουλευτές αναφέρουν ότι το περιεχόμενο της επιστολής αποτελεί και κοινή συνισταμένη των απόψεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.