ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμός στο διαδίκτυο για τη χθεσινή στάση Βορίδη

Χαμός στο διαδίκτυο για τη χθεσινή στάση Βορίδη

Γέμισαν Facebook και Twitter με επικριτικά σχόλια για το δίδυμο του ΛΑΟΣ

Θυελλώδης και επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής σχετικά με τις νέες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πέτρα του σκανδάλου μία τροπολογία που αφορούσε το πως θα ορίζεται ο ένας και μοναδικός εκπρόσωπος των φοιτητών στο Συμβούλιο Διοίκησης κάθε ιδρύματος. Η τροπολογία που κατατέθηκε από τη Νέα Δημοκρατία με παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, αφορούσε το να εκλέγεται ο ένας και μοναδικός εκπρόσωπος των φοιτητών στα Συμβούλια των Πανεπιστημίων είτε από ενιαίο ψηφοδέλτιο, είτε από τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.

Κόντρα στην τροπολογία στάθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ αλλά και το δίδυμο του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης και Άδωνης Γεωργιάδης πήγε κόντρα στη "γραμμή" της ΝΔ. Ο Μάκης Βορίδης μάλιστα πήρε το λόγο και ήταν ιδιαίτερα επικριτικός κάνοντας ευθεία επίθεση στους φοιτητές, γεγονός που πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εκατοντάδες status και tweets να αφιερώνονται στον πρώην "τσεκουράτο" βουλευτή, στα οποία γίνονταν αναφορές στο βίο και την πολιτεία του.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι πάντως εκείνοι που κάνουν λόγο για πείσμα Βορίδη, ο οποίος είχε διαγραφεί από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής στα φοιτητικά του χρόνια για βίαιη συμπεριφορά. Οι παροικούντες τη Συγγρού λένε πάντως πως ο πρώην υπουργός του Παπαδήμου έχει ξεκινήσει εσωκομματικό παιχνίδι εδώ και καιρό...