ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής:Η δίωξη σε βάρος Γεωργίου δεν τους αφήνει περιθώρια

Κουρουμπλής:Η δίωξη σε βάρος Γεωργίου δεν τους αφήνει περιθώρια

«Η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Α. Γεωργίου, προέδρου και μονοκράτορα στην ΕΛΣΤΑΤ, δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση να ποιεί την νήσσα», αναφέρει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Ο προστατευόμενος του ΔΝΤ, που βαρύνεται με αδιαφανείς και περίεργες διαδικασίες προσδιορισμού του ελλείμματος, καλείται να λογοδοτήσει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Η ελληνική κοινωνία εξαιτίας συγκεκριμένων επιλογών βιώνει μαρτυρικές στιγμές, ενώ η κυβέρνηση, με την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, απάλλαξε -άκουσον, άκουσον!- τον κ. Γεωργίου από την υποχρεωτική του λογοδοσία προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο του επέστρεψε τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που κατέβαλε για να προσλάβει δύο Ολλανδέζες φίλες του, εκ των οποίων η μία είναι… μουσικός.

Η κυβέρνηση ακόμα ανέχεται την παραμονή του κ. Γεωργίου στη θέση του. Όπως και του ομοδόξου του κ. Τόμσεν, ο οποίος ενώ αναγνώρισε ότι η συνταγή της ακραίας λιτότητας ήταν λαθεμένη και οδήγησε τη χώρα σε βαθιά ύφεση με απρόβλεπτες συνέπειες για την κοινωνία, συνεχίζει να μας προσφέρει τις υπηρεσίες του. Η ωμή παρέμβαση του ΔΝΤ στα δημόσια πράγματα της χώρας και η ανοχή της από τη συγκυβέρνηση συνιστούν ευθεία προσβολή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Στην πρόσφατη έκθεσή του, το ΔΝΤ εκτιμά ότι έχει συντελεσθεί μόνο το 50% της αναγκαίας εσωτερικής υποτίμησης. Έχει κάποιο σχόλιο επ’ αυτού η συγκυβέρνηση της ανοχής στη φοροκλοπή, τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή; Η παραπομπή στη Δικαιοσύνη του κ. Γεωργίου για τα ανομήματά του εις βάρος της χώρας προκαλεί ευθέως το αξιόπιστο της ΝΔ, η οποία είχε δεσμευθεί προεκλογικά ότι θα επαναφέρει το ζήτημα της εξέτασης του φακέλου ΕΛΣΤΑΤ στη Βουλή».

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Γ. Παπανδρέου στους οικονομικούς εισαγγελείς

«Θεωρίες συνομωσίας» χαρακτηρίζει την ποινική δίωξη το ΠΑΣΟΚ

Καμμένος: Τεράστιες οι ευθύνες Σαμαρά για Γεωργίου και Παπανδρέου

Χ.Α.:Στο εδώλιο Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για τα ψευδή στοιχεία

Ανοίγει ο δρόμος για παραπομπή ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου!

Ποινική δίωξη για κακούργημα για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος!