ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρεμιέρα της προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ

Πρεμιέρα της προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ

Τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θα διερευνήσει η 13μελής επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης η οποία συγκροτείται σήμερα σε Σώμα.

Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, θα εκλεγεί το προεδρείο και στη συνέχεια θα συζητηθούν διαδικαστικά ζητήματα.

Πρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ως μέλη θα υποδειχθούν από τη ΝΔ οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανδρέας Κουτσούμπας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Κοντονής και ο Θεόδωρος Δρίτσας, από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Βασίλης Οικονόμου, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Βασίλης Καπερνάρος, από την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης και από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής.

Δεν θα εκδίδονται πρακτικά των συνεδριάσεων καθώς η προδικασία είναι μυστική και εφαρμόζεται ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η Επιτροπή θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους ο Χρ.Μαρκογιαννάκης είπε ότι ο ίδιος θα διευθύνει την διαδικασία και θα εκτελεί τις αποφάσεις της Επιτροπής, εάν δε στην πορεία των εργασιών της προκύψει οτιδήποτε θα εξετάζεται.