ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πεπόνης: Ανοίξτε τους λογαριασμούς του Παπαντωνίου

Πεπόνης: Ανοίξτε τους λογαριασμούς του Παπαντωνίου

Η αποφασιστικότητα του οικονομικού εισαγγελέα να σπάσει την ομερτά, δικαιώνει το newsbomb.gr που «ξεσκέπασε» την υπόθεση.

Θεατής σε μια παράσταση - κωμωδία που το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι κλαυσίγελο είναι ο ελληνικός λαός τις τελευταίες ημέρες.

Πρωταγωνιστής του ωραίου μας θιάσου είναι φυσικά η κυβέρνηση η οποία με κάθε τρόπο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μεγάλα γεγονότα.

Την ώρα που η κυβέρνηση παίζει το «έργο Διαμαντόπουλου» περιφέροντάς το από κανάλι σε κανάλι, το newsbomb.gr βάζει ένα τέλος και επιχειρεί να σπάσει την παραπληροφόρηση, στρέφοντας τον πολίτη στα πραγματικά γεγονότα.

Στις 22 Ιανουαρίου και ενώ όλοι ασχολούνταν με τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου, το newsbomb.gr με δύο αποκαλυπτικά πρωτοσέλιδα «ξεσκέπαζε» την υπόθεση Παπαντωνίου.

Την ίδια ώρα το σύστημα της διαπλοκής προσπαθούσε να περάσει στα… ψιλά τα «έργα» του πρώην υπουργού ασχολούμενη με τον Κεδίκογλου και τις «κόντρες» του με τον Σκουρλέτη και τον Διαμαντόπουλο. Καμία αναφορά στον πρώην υπουργό και τις καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Ξεκάθαρη προσπάθεια «εξοστρακισμού» της κοινής γνώμης. Ποιος άραγε να τους δίνει εντολές;

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αποφάσισαν να συζητήσουν το θέμα Παπαντωνίου στην επιτροπή «πόθεν έσχες», μέσα στην αναμπουμπούλα της λίστα Λαγκάρντ.

Το newsbomb.gr όμως, ακόμα και την ημέρα που όλοι ασχολούνταν με την ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, αποκάλυπτε με πρωτοσέλιδο τον τρόπο που ορισμένοι επιχειρούσαν να «κρύψουν» την υπόθεση Παπαντωνίου.

Όσο για τα Μέσα της διαπλοκής, το μόνο που έγραφαν για τον Γιάννο ήταν ότι εθεάθη να πίνει καφέ στο Κολωνάκι. Για τις καταθέσεις και το «πόθεν έσχες», καμία αναφορά!

Ευτυχώς που η Δικαιοσύνη δεν καταλαβαίνει από τα «κόλπα» της Διαπλοκής και προχωράει στο έργο της χωρίς παρωπίδες.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου λοιπόν ελέγχεται για την απόκρυψη από τη δήλωση «πόθεν έσχες» του, καταθέσεων ύψους 1,3 εκατ. ευρώ της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου στην Ελβετία, οι οποίες περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Οι εξηγήσεις του πρώην υπουργού ότι δεν είχε ενημερωθεί για την πρωτοβουλία αυτή της συζύγου του, δεν έπεισαν την Επιτροπή, ενώ και ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης έχει διατάξει έρευνα σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Γιάννου Παπαντωνίου.

«Να ανοίξουν άμεσα όλοι λογαριασμοί του Γιάννου Παπαντωνίου», είχε διατάξει ο κ. Πεπόνης σπάζοντας την… ομερτά.

Η αποφασιστικότητα και το πείσμα του οικονομικού εισαγγελέα έχει προκαλέσει τρόμο στα υπόγεια της διαπλοκής που προσπαθεί με τεχνάσματα να τον ακυρώσει μέσω… «αναβάθμισης».

Η υπόθεση Παπαντωνίου φαίνεται πως έχει πολλές πτυχές καθώς ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η έρευνα για τις ευθύνες που ενδεχομένως έχει ο πρώην υπουργός στα εξοπλιστικά.

Οι αποκαλύψεις του newsbomb.gr δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι να ξεσκεπαστούν όλοι οι υπευθυνοανεύθυνοι που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.

Δεν θα σταματήσουν μέχρι να λογοδοτήσουν ακόμα και αυτοί που επιχείρησαν το «κουκούλωμα».

Διαβάστε επίσης:

Το τσίρκο της διαπλοκής παίζει «Διαμαντόπουλο»

Ο ηρωικός εισαγγελέας που γκρεμίζει την διαπλοκή

Προσπαθούν να «κουκουλώσουν» την υπόθεση Παπαντωνίου

Παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ο Παπαντωνίου