Για συνεργασία σε «κοινά» συμφέροντα συζήτησαν Παπανδρέου-Eρντογάν

Για συνεργασία σε «κοινά» συμφέροντα συζήτησαν Παπανδρέου-Eρντογάν

Με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκε το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού, ύστερα από πρόσκληση που απηύθυνε στον κ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν νωρίτερα. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται από χθες στην Κωνσταντινούπολη προσκεκλημένος του Global Relations Forum και μίλησε στην ετήσια γενική του συνέλευση. Στη συνάντησή οι κ.κ. Παπανδρέου και Ερντογάν αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις, διεθνώς και στην ευρύτερη περιοχή μας, με έμφαση τη Συρία, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και ειδικότερα το Μάλι.

Επίσης, συζήτησαν για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, την προετοιμασία της συνεδρίασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, που θα γίνει στην Τουρκία αυτή τη φορά -η πρώτη συνεδρίαση είχε πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2010, στην Αθήνα-, όπως και τις δυνατότητες οικονομικής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου απόψε θα μιλήσει στην Ετήσια Συνέλευση του GLOBAL RELATIONS FORUM, όπου θα παρίστανται και οικονομικοί παράγοντες της γειτονικής χώρας. Τέλος, Γ. Παπανδρέου και Τ. Ερντογάν έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στις εξελίξεις στην ΕΕ και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.