ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Βερολίνο την Πέμπτη ο Ευ. Βενιζέλος

Στο Βερολίνο την Πέμπτη ο Ευ. Βενιζέλος

Στο Βερολίνο μεταβαίνει αύριο Πέμπτη 31 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου θα έχει σειρά επαφών με την ηγεσία του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον υποψήφιο του SPD για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ και με τον πρόεδρο του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ενώ θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του SPD Φρανκ Βάλτερ Στάινμάιερ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει σειρά επαφών με άλλα κορυφαία στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, όπως τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων του SPD και γενικό γραμματέα του PES Αχίμ Ποστ, την αντιπρόεδρο της Κ.Ο. και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελληνογερμανικών σχέσεων Έλκε Φέρνερ, τον αντιπρόεδρο της Κ.Ο. και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών σχέσεων Γιόαχιμ Πος και τον ειδικό εισηγητή του SPD για την Ελλάδα Αχιμ Μπάρχμαν.

Κεντρικό σημείο της επίσκεψης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη γερμανική πρωτεύουσα είναι η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην οποία έχει προσκληθεί ο κ. Βενιζέλος. Την εκδήλωση διοργανώνει το ίδρυμα παραγωγής σκέψης του SPD, το Friedrich Ebert Stiftung (FES), με αντικείμενο την Ελλάδα, τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, την Ευρώπη και το ευρώ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο, ο κ. Βενιζέλος θα έχει επίσης συνάντηση με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του κόμματος των Πρασίνων Γέργκεν Τρίτιν.